Locale Altele
Sambata, 22 Ianuarie 2022
Sam, 22 Ian 2022
Şoferii care circulă cu autoturisme străine nu pot fi prinşi de radarele fixe
Lorena Georgi  - Luni, 13 Octombrie 2008

Şoferii maşinilor cu numere străine nu pot fi amendaţi dacă sunt prinşi de radarele fixe. Acest lucru se datorează faptului că în prezent nu există un protocol încheiat între Poliţia Rutieră din România şi cele din alte ţări ale lumii. 

Şeful Serviciului Poliţie Rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliţie al judeţului Satu Mare, Constantin Taloş, a declarat că până anul viitor va exista o bază de date, astfel încât şi şoferii cu maşini înmatriculate în străinătate să primească plicul alb acasă. În privinţa cetăţenilor străini care sunt prinşi de radarele fixe din judeţul Satu Mare, procedura este următoarea : Poliţia Rutieră Satu Mare trimite datele la Direcţia Generală a Poliţiei Rutiere din România, care la rândul ei va sesiza ambasadele ţărilor ai căror cetăţeni au încălcat legislaţia rutieră.

În judeţul Satu Mare există cinci radare fixe, care au fost instalate în Supuru de Jos, Supuru de Sus, Doba, Păulian şi Ciuperceni. Până în momentul de faţă, peste 40.000 de şoferi au fost înregistraţi depăşind viteza legal admisă în localităţi.

Tags: radar fix  soferi  straini  
1597 vizite
Distribuie pe