Locale Altele
Vineri, 3 Decembrie 2021
Vin, 3 Dec 2021
Replica Prefecturii privind taxa de urgenţă la buletine
Prefectura Satu Mare  - Marti, 19 Aprilie 2011

Prefectura Satu Mare face precizări în legătură cu acţiunea în contencios administrativ prin care a obţinut anularea taxelor pe care le practica Direcţia de Evidenţă a Persoanelor din cadrul Primăriei Satu Mare la eliberarea în regim de urgenţă a cărţilor de identitate. Redăm integral comunicatul Prefecturii.

 

Prin acţiunea formulată s-a solicitat anularea parţială a hotărârii, a poziţiilor prin care au fost stabilite o serie de taxe speciale pe linie de evidenţă a persoanelor (taxe pentru emiterea cărţii de identitate, pentru emiterea cărţii de identitate provizorii şi acordării vizei de reşedinţă, în cuantum de 100 RON, 50 RON şi 50 RON).

           

Actele normative care stau la baza activităţii de evidenţă a persoanelor nu reglementează posibilitatea eliberării actului de identitate în regim de urgenţă sau instituirea unor taxe suplimentare aferente eliberării actelor de identitate sau înscrierii menţiunii privind stabilirea reşedinţei. Ca urmare, orice taxă suplimentară solicitată sătmărenilor pentru eliberarea actului de identitate nu are nici justificare şi nici temei legal. 

 

Actul de identitate este un document obligatoriu pentru cetăţeanul român şi nu toţi cei care sunt în situaţia de a solicita eliberarea actului de identitate au şi posibilitatea de a plăti o taxă suplimentară, alta decât contravaloarea actului de identitate.

 

Potrivit prevederilor legale termenul de soluţionare a cererilor pentru eliberarea unui act de identitate „ este de până la 30 de zile “. Aşadar, cererea poate fi soluţionată şi în aceeaşi zi, fără a se considera că acest lucru s-a realizat în regim de urgenţă.

 

Pentru aceste considerente, Prefectura adresează un apel Primăriei municipiului Satu Mare, Direcţiei de Evidenţă a Persoanelor a municipiului Satu Mare, să respecte legea, să manifeste înţelegere şi bunăvoinţă pentru acele persoane care au nevoie urgentă de acte de identitate.

6044 vizite
Distribuie pe
martinearyne
Bani de imprumut intre special grave
Telefon Whatsapp: +33754170970
E-mail: martinearyne@gmail.com
Obosit de ce a?i facut ?i in cautarea de urgen?a un imprumut de numerar rapid la o rata a dobanzii la pre?uri accesibile este aici
Telefon Whatsapp: +33754170970
E-mail: martinearyne@gmail.com
2021-06-05 22:27:43
Jamie Freeman
Planificati obtinerea unei noi locuinte?
Aveti nevoie de finantare pentru afacerea dvs.?
Necesitatea de a imprumuta pentru orice motiv?

Contactati-ne astazi: FREEMANLOANFINANCE@GMAIL.COM

Obtineti imprumuturile dvs. acum, deoarece suntem autorizati si creditorii imprumutati credite la 2%.
2018-06-30 00:42:01