Locale Altele
Joi, 6 Octombrie 2022
Joi, 6 Oct 2022
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Măsuri sporite pentru ordine şi siguranţă, de Paşti
Poliţia Satu Mare  - Joi, 21 Aprilie 2011

Peste 450 de poliţişti sătmăreni acţionează pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă şi preîntâmpinarea producerii unor evenimente neplăcute.

În perioada 17.04 – 25.04.2011, au loc manifestări religioase şi culturale, inclusiv în aer liber, cu participarea unui public numeros şi un aflux important de persoane spre localităţile şi zonele turistice şi de agrement, care impun adaptarea corespunzătoare a activităţilor specifice.

 

În acest sens, structurile judeţene ale M.A.I. cu atribuţii în domeniu, au stabilit dispunerea şi modul de acţiune al dispozitivelor mixte de ordine şi siguranţă publică în localităţile urbane şi rurale, în zona lăcaşelor de cult şi în alte zone de interes operativ, precum şi adoptarea celor mai eficiente măsuri, pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă civică.

 

Pentru aducerea la îndeplinire a sarcinilor ce revin Inspectoratului de Poliţie Judeţean Satu Mare în perioada menţionată, toate structurile operative vor acţiona prin activităţi specifice pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică şi apărarea patrimoniului public şi privat în localităţile urbane şi rurale, în special în locurile de pelerinaj, staţiuni turistice şi zonele de agrement.

 

În această perioadă au fost intensificate măsurile specifice de ordine publică în locurile aglomerate (pieţe, târguri, oboare, etc.) şi s-au dispus măsuri pentru realizarea unei prezenţe active pe căile de acces ce converg spre lăcaşurile de cult, zonele turistice, drumurile naţionale care traversează judeţul, în punctele cu risc ridicat de accidente şi la orele cu trafic intens, în vederea fluidizării circulaţiei şi prevenirii evenimentelor rutiere.

 

Poliţiştii rutieri acţionează pentru combaterea excesului de viteză, prevenirea accidentelor şi ambuteiajelor rutiere, fluidizarea şi controlul circulaţiei în oraşe şi pe principalele căi de comunicaţie spre staţiunile turistice şi de agrement. Pentru probarea faptelor de indisciplină în trafic sunt folosite aparatele de supraveghere a traficului şi măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, de către toate formaţiunile de poliţie rutieră.

 

Poliţiştii de investigare a fraudelor acţionează împreună cu alte autorităţi ale statului, pentru verificarea legalităţii activităţilor comerciale din pieţe şi târguri agro-alimentare, în scopul prevenirii şi combaterii încălcării prevederilor legale specifice acestui domeniu.

 

O atenţie deosebită se acordă verificărilor la  agenţii economici ce au fost identificaţi că desfăşoară activităţi de prelucrare, depozitare, transport, comercializare de animale vii, ouă sau alimente de origine animală, sub aspectul respectării normelor sanitar veterinare şi înregistrării în evidenţele financiar-contabile a cantităţilor de mărfuri aprovizionate sau vândute.

 

Totodată, poliţiştii de economic, dar şi cei de ordine publică, urmăresc identificarea locurilor unde sunt sacrificate în mod ilegal animale şi a persoanelor care se fac vinovate de nerespectarea reglementărilor legale în acest sens.

1549 vizite
Distribuie pe