Locale Altele
Vineri, 25 Iunie 2021
Vin, 25 Iun 2021
Primăria nu mai „pictează” blocurile
Florin Răchitan  - Miercuri, 27 Aprilie 2011

Primarul Iuliu Ilyes a anunţat miercuri într-o conferinţă de presă că renunţă la ideea decorării celor două blocuri-turn de lângă fostul cinematograf Luceafărul cu opere de artă ale maestrului Ioan Sasu. El a declarat că a luat această decizie în urma împotrivirii vehemente a unora dintre locatarii blocurilor respective, dar nu renunţă definitiv la idee.

 

Edilul-şef s-a arătat surprins de reacţia unui grup de 30 de locatari care nu au vrut în ruptul capului să vadă lucrări de artă decorativă pe pereţii exteriori ai blocurilor ce vor fi reabilitate termic în mare parte pe cheltuiala Primăriei, dar a anunţat că nu doreşte să adâncească disputa şi nu va impune dorinţa Primăriei pe căi juridice.

 

„Totuşi, nu abandonăm definitiv ideea şi sperăm că odată vom reuşi înfrumuseţăm blocurile din Satu Mare, dar nu acum” – a declarat Iuliu Ilyes.

 

El a anunţat totodată că de luni se va interzice accesul maşinilor pe platoul din Piaţa 25 Octombrie, deoarece până la sfârşitul lunii mai se vor executa lucrări de renivelare şi de  înlocuire a dalelor sparte. După finalizarea lucrărilor, accesul maşinilor va fi limitat strict la înmatriculate la instituţiile din Palatul Administrativ.

1188 vizite
Distribuie pe