Locale Altele
Marti, 28 Septembrie 2021
Marti, 28 Sept 2021
Jandarmii vor asigura ordinea și liniștea publică de Rusalii
Jandarmii Satu Mare  - Vineri, 10 Iunie 2011

Jandarmii sătmăreni alături de poliţişti vor fi angrenaţi pe perioada acestui sfârşit de săptămână, în misiuni de asigurare a ordinii publice la manifestările religioase, culturale, dar şi sportive organizate de Rusalii, la Festivalul de Folclor şi Tradiţii şi la Chevrolet Drag Racing. Aproape 50 de jandarmi sătmăreni vor fi angrenați în misiuni.

Cu ocazia manifestărilor sportive desfăşurate cu ocazia evenimentului Chevrolet Drag Racing, în 11 iunie, jandarmii sătmăreni vor desfăşura individual, dar şi în cooperare cu Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Satu Mare o serie de misiuni de asigurare a ordinii şi liniştii publice pentru prevenirea infracţionalităţii şi stabillirea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

Astfel 22 jandarmi şi 14 poliţişti vor asigura buna desfăşurare a manifestărilor sportive la Chevrolet Drag Racing, eveniment desfăşurat la Aeroportul Satu Mare.

Duminică, 12 iunie, 10 jandarmi alături de poliţişti vor asigura măsurile de ordine şi siguranţă publică în zona Grădinii Romei unde se desfăşoară Festivalul de Folclor şi Tradiţii .

De Sfânta sărbătoare a Rusaliilor jandarmii vor fi din nou la datorie, acţionând împreuna cu poliţiştii, pentru prevenirea evenimentelor nedorite si descurajarea potenţialilor infractori, astfel încât manifestarile religioase la care se aproximeaza participarea unui numar mare de localnici si pelerini să se desfăşoare fără incidente.

Oamenii legii vor acţiona pentru preîntâmpinarea şi apariţia unor incidente sau săvârşirea de fapte care pot afecta ordinea şi siguranţa publică. Se vor lua măsuri de ordine publică pentru creşterea gradului de siguranţă a cetăţeanului şi în scopul prevenirii actelor de violenţă.
Totodată la nivelul instituţiei avem pregătit un echipaj de intervenţie care va acţiona la apelurile de urgenţă.

Echipajele de jandarmi vor acţiona cu preponderenţă pentru prevenirea apariţiei unor incidente sau stări tensionate, dar şi pentru depistarea persoanelor care săvârsesc fapte contraventionale sau penale, în vederea asigurării unui climat optim de ordine şi siguranţă pentru cetăţeni.

Pentru prevenirea incidentelor, recomandăm cetăţenilor pe această cale:
• să evite consumul excesiv de alcool;
• să nu poarte asupra lor arme albe sau de foc;
• să asigure încuietorile portierelor la autoturisme;
• să aducă la cunoştinţa forţelor de ordine, eventualele aspecte legate de încălcarea legii sau posibile situaţii de pericol ;
• să ceară, ori de câte ori este nevoie, sprijinul oamenilor legii, fie prin contact direct, fie prin apelarea numărului unic de urgenţă 112

978 vizite
Distribuie pe