Locale Altele
Duminica, 17 Octombrie 2021
Dum, 17 Oct 2021
Groapa de gunoi a judeţului este funcţională
Florin Răchitan  - Luni, 20 Iunie 2011

După o şedinţă scurtă în care au aprobat recepţionarea pe etape a lucrărilor la groapa ecologică de gunoi a judeţului de la Doba, consilierii judeţeni au verificat la faţa locului pentru ce anume şi-au dat acceptul.
 


Este vorba despre darea în folosinţă a Celulei nr. 1 de depozitare a deşeurilor, cu toate obiectivele aferente, inclusiv conducta de refulare a apelor uzate şi drumul de acces la depozit dinspre Doba.

 

Reprezentantul societăţii Unio care execută lucrările, Dan Nistor, le-a explicat aleşilor judeţului că primele transporturi de deşeuri din judeţ vor fi depozitate în Celula nr.1 începând cu luna iulie, până atunci gunoaiele fiind depozitate într-o groapă provizorie.
 

 

Celula care ocupă o suprafaţă de cinci hectare va putea să primească timp de cinci ani toate deşeurile adunate din localităţile judeţului, iar după umplerea acesteia se va trece la următoarele celule, astfel că groapa ecologică de gunoi a judeţului va fi funcţională peste două decenii.
 

 

Sunt în stare de funcţionare şi staţiile de sortare a deşeurile organice şi anorganice, precum şi staţia de epurare a apelor uzate, care, după curăţare, vor fi vărsate în pârâul Homorod.
 

 

Termenul limită pentru predarea restului obiectivelor stipulate în contractul privind managementul deşeurilor în judeţul Satu Mare a fost stabilit la sfârşitul anului viitor. Până atunci ar trebui realizate şase staţii regionale de transfer şi ar trebui pus la punct sistemul de colectare selectivă a deşeurilor, sistem care este pregătit deocamdată doar în jumătate dintre localităţile judeţului, iar în oraşe nu a fost rezolvat eficient nici până acum.
 

 

Întregul proiect costă 117 milioane lei, din care Ministerul Mediului asigură 75%, iar restul banilor provin din bugetul public al judeţului Satu Mare. La inaugurarea oficială de 1 iulie a gropii de gunoi de la Doba este aşteptat ministrul Mediului, Borbely Laszlo.

3465 vizite
Distribuie pe