Locale Altele
Sambata, 8 Mai 2021
Sam, 8 Mai 2021
Consiliul Judeţean vrea să mute Biblioteca la Muzeu
Lorena Georgi  - Luni, 20 Octombrie 2008

Consiliul Judeţean Satu Mare s-a reunit astăzi în şedinţă extraordinară pentru a lua o decizie în privinţa situaţiei Bibliotecii Judeţene, ale cărei conturi bancare au fost blocate de Federalcoop, în contul unei chirii retroactive fixată de instanţă la peste 385.000 de euro.

Federalcoop a solicitat plata unui avans de 62.630 lei pentru a debloca conturile, urmată de achitarea integrală a chiriei până în 30 martie 2009. Preşedintele Consiliului Judeţean, Csehi Arpad, a anunţat că Federalcoop a obţinut o hotărâre în instanţă prin care Biblioteca este obligată să achite retroactiv chiria pe şase ani, iar pe baza acestei hotărâri a blocat conturile instituţiei de cultură. În cele din urmă, consilierii au aprobat achitarea sumei de 62.630 lei către Federalcoop, urmând ca diferenţa să fie achitată ulterior.

Consilierii judeţeni au promis că vor fixa o chirie pe măsură pentru terenul de sub Bibliotecă, după ce va deveni definitiv proprietatea Consiliului Judeţean. Mai mult, s-a luat în calcul mutarea Bibliotecii în spaţiile Muzeului. Preşedintele Csehi a spus că îşi va trimite subordonaţii pentru a vedea dacă Muzeul dispune de spaţiu corespunzător.


Consilierii judeţeni au rectificat bugetul judeţului cu suma de 15 milioane lei, alocată prin Hotărâre de Guvern, bani care vor fi folosiţi pentru lucrările de asfaltare a drumurilor judeţene. Totodată, bugetul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului a fost rectificat cu suma de 2 milioane lei, alocată prin Hotărâre de Guvern pentru drepturilor acordate persoanelor cu handicap.

Tags: biblioteca  muzeu  mutare  
1567 vizite
Distribuie pe