Locale Altele
Duminica, 9 Mai 2021
Dum, 9 Mai 2021
Noi medici specialiști la Spitalul Județean
Ioana Gavrău  - Luni, 17 Octombrie 2011
Cinci medici specialiști, tineri, dar cu experiență în străinătate, au ales să-și continuie activitatea în cadrul Spitalului Județean de Urgență Satu Mare. Informația a fost făcută publică luni, în cadrul unei conferințe de presă susținută de conducerea spitalului, respectiv a Consiliului Județean Satu Mare.

Managerul Adrian Marc a ținut să precizeze faptul că, începând cu această perioadă, cinci medici tineri au ales să opteze spre Spitalul Județean Satu Mare.

Specialiștii au fost prezentați în cadrul conferinței de presă la care au mai luat parte președintele Consiliului Județean, Csehi Arpad, vicepreședintele Mircea Govor și directorul de îngrijiri medicale, Gabriela Opriș.

Marian Zota este medic gastroenterolog, acesta terminând Medicina la Cluj Napoca, iar rezidențiatul l-a făcut la București. A muncit o vreme și în Franța, câștigând astfel experiență.

După ce cunoști aspectul universitar din România, cel din străinătate, un post în cadrul Spitalului Județean de Urgență Satu Mare este chiar atractiv. Este un județ aparte, stabil, iar faptul că am găsit disponibilitate deosebită aici constituie premisele necesare de a accepta un asemenea post“, a spus tânărul doctor.

Spitalul se poate mândri și cu un medic specialist în ortopedie. Este vorba despre Deak Zsolt, sătmărean de origine. Și-a terminat studiile la Cluj Napoca și a hotărât să se întoarcă printre prieteni.

Doctorul Robert Arba, de specialitate chirirgie pediatrică, a ales județul Satu Mare pentru că aici a găsit un colectiv drăgut.

Cel de-al patrulea medic este specialist în neurologie, a terminat faculatatea la Timișoara. „Am profitat de această oportunitate“, a spus doctorul neurolog Călin Mureșan.

Tot din colectivul medicilor noi face parte și Alina Pop, specialistă în psihiatrie acută. Din iulie 2011 este noul medic din cadrul Secției de Psihiatrie.

„Acești specialiști vin din centre universitare de prestigiu. Au ajuns la Satu Mare grație Consiliului Județean Satu Mare care a reușit să-i convingă că fac cea mea bună alegere“, a spus managerul Adrian Marc.

Ceshi Arpad a declarat că ar mai fi nevoie de cel puțin 20 de medici, deficitul cel mai mare înregistrânsu-se la ATI, UPU și Radiologie. Totodată, acesta a menționat necesitatea semnării cu Primăria Satu Mare a unui protocol prin intermediul cărora medicii vor beneficia de o locuință.

În data de 4 noiembrie, noul ministru al Sănătății, însoțit de Cseke Attila, vor inaugura secția de Boli Contagioase. După încă o lună va urma și inaugurarea noii Unități de Primire Urgențe Satu Mare.
Ministerul Sănătății a alocat 1.170.000 lei pentru dotarea cu aparate a secției de Anestezie și Terapie Intensivă.

În perioada 15-20 noiembrie, Secția de Ginecologie se va muta, în locul acesteia fiind transferată Secția de Cardiologie.

7136 vizite
Distribuie pe