Locale Altele
Duminica, 3 Martie 2024
Dum, 3 Mar 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Conducerea Sătmarului, la picioarele lui Tânţaş
Florin Răchitan  - Marti, 29 Noiembrie 2011

Dacă luni era vorba de o prelungire până în luna mai a contractului de concesiune a ştrandului încheiat între Primăria Satu Mare şi societatea Beny Alex a familiei miliardarului Vasile Ţânţaş din Negreşti-Oaş, pentru a da răgaz concesionarului să rezolve problemele de natură juridică ale unor terenuri revendicate de foştii proprietari în incinta zonei de agrement, în şedinţa de marţi a Consiliului Local s-a aprobat o prelungire până în… 15 iulie. Explicaţia dată de oficialităţi: aşa a cerut firma Beny Alex.

 

După ce a obţinut iniţial o amânare până în luna noiembrie pentru clarificarea problemelor juridice legate de terenuri, dar şi a problemelor financiare cu care se confruntă, societatea Beny Alex a mai primit o păsuire foarte generoasă din partea consilierilor locali sătmăreni, care au pretenţia doar să pună în funcţiune primele bazine din ştrand până la 15 iulie, adică pe la mijlocul viitorului sezon estival.

 

Ca de obicei când se doreşte amânarea la infinit a rezolvării unei probleme, s-a constituit o comisie specială formată din reprezentanţi ai Consiliului Local, viceprimari şi specialişti din cadrul primăriei, care au ajuns la concluzia că aceasta este cea mai bună soluţie.

 

Totuşi, să nu creadă cineva că administraţia publică locală nu a pus şi nişte condiţii „drastice” pentru a se asigura că, de data aceasta, contractul va fi dus la bun sfârşit. În Hotărârea Consiliului Local se prevede că firma Beny Alex este obligată să prezinte în decurs de o lună, deci până la sfârşitul acestui an, o scrisoare de bonitate bancară prin care să garanteze că are fondurile financiare necesare pentru a finaliza prima etapă din investiţia de la ştrandul sătmărean. Prima etapă înseamnă punerea în funcţiune a primelor şapte bazine, urmând ca etapa ce prevede construirea hotelului şi centrului de tratament balnear să fie lăsată pe mai târziu.

 

Această prevedere pare a fi impresionantă, dacă nu ţinem cont de realitatea din teren. Chestia e că firma Beny Alex a finalizat deja în mare parte amenajarea celor şapte bazine care ar trebui puse în funcţiune până în vara anului viitor.

 

Conform situaţiei prezentate Consiliului Local Satu Mare, această primă etapă a investiţiei are o valoare totală de 1,35 milioane de euro, din care s-au cheltuit deja vreo 80 – 90%, deci ar mai rămâne de investit puţin peste 100.000 de euro. Adică valoarea unuia dintre bolizii cu care se fac remarcaţi băieţii Ţânţaş pe şoselele patriei. Suntem convinşi că „îi va fi foarte greu” familiei Ţânţaş să scoată ochii conducerii Primăriei Satu Mare cu o hârtie care să ateste că are 100.000 de euro în cont pentru a da drumul la apă în bazine. Da, vom aştepta cu toţii cu sufletul la gură fiţuica respectivă!

 

Mai interesantă va fi situaţia când vom afla că vreunul dintre bazine a fost construit pe un teren revendicat de un fost proprietar, cu care nici primăria nici familia Ţânţaş nu reuşeşte să ajungă la înţelegere, nici pe cale amiabilă nici pe cale juridică. Atunci ne vom pune întrebarea cui i-a folosit această nouă prelungire a contractului de concesiune? Sătmărenilor în nici un caz.

 

Până una-alta, se pare că reprezentanţii firmei Beny Alex vor trebui să prezinte în fiecare lună câte un raport în faţa Consiliului Local, în care să descrie faza la care au ajuns cu investiţia. Adică frecţie pentru fraieri.

2470 vizite
Distribuie pe