Locale Altele
Miercuri, 1 Februarie 2023
Mie, 1 Feb 2023
Livada are strategie de dezvoltare pe următorii zece ani
Florin Răchitan  - Marti, 20 Decembrie 2011

Cel mai tânăr oraş din judeţul Satu Mare a intrat în rândul „lumii civilizate” şi şi-a întocmit o strategie de dezvoltare locală pe următorul deceniu, beneficiind în acest sens de un proiect în valoare de peste 473.000 de lei, cofinanţat de Uniunea Europeană şi Guvernul României.

 

Strategia a fost prezentată în linii mari în debutul şedinţei de marţi a Consiliului Local Livada de către Laura Trif din partea firmei de consultanţă şi Mirela Pintea din partea Centrului de Resurse CREST, care a întocmit strategia în detaliu.

 

Ele au subliniat caracterul atipic al oraşului Livada, datorită proporţiei mult mai mari a tinerilor în cadrul populaţiei, în comparaţie cu alte localităţi din judeţ, ceea ce constituie un avantaj de care trebuie să se ţină seama în planificarea dezvoltării economice, sociale şi culturale a oraşului în viitor.

 

Primarul Ioan Sebesi a subliniat un alt avantaj, cel al poziţionării geografice în centrul judeţului Satu Mare, la intersecţia drumurilor ce fac legătura între Satu Mare şi Baia Mare, respectiv Satu Mare şi Ţara Oaşului. De asemenea, a amintit de apele termale ce se află în subteran şi care aşteaptă încă din anii ’70 să fie aduse la suprafaţă şi exploatate, edilul-şef exprimându-şi speranţa că acest lucru se va realiza în viitorul apropiat.

 

În final, el le-a mulţumit colaboratorilor şi managerului de proiect Szabo Ignac pentru seriozitatea cu care au întocmit strategia fără de care oraşul Livada nu ar avea şanse să atragă fonduri europene în următorii zece ani.

1428 vizite
Distribuie pe