Locale Altele
Sambata, 3 Iunie 2023
Sam, 3 Iun 2023
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Ceasul electric al lui Vasile Lup a fost repus în funcţiune
Florin Răchitan  - Miercuri, 21 Decembrie 2011

După ce în urmă cu câteva luni, omul de afaceri Vasile Lup a donat municipiului Satu Mare două ceasuri electrice pe care le-a şi instalat în locurile cu care s-au obişnuit sătmărenii, unul  lângă staţia de autobus din Centrul Vechi, iar celălalt lângă Blocul Transilvania din Piaţa Vasile Lucaciu, cel din Centrul Vechi a fost demontat din cauza unor probleme tehnice.

 

Mai precis, era vorba de lipsa de comunicare între orologiu şi satelitul ce îi transmitea ora exactă de la ceasul atomic din Frankfurt, semnalul satelitului fiind dispersat de pereţii clădirii pe care a fost instalat ceasornicul.

 

Sesizând problema, Vasile Lup a preferat să demonteze ceasul de pe suportul vechi şi să instaleze un stâlp de fier, realizat în stilul celor întâlnite în Piaţa Libertăţii, iar în vârful acestuia a montat ceasul care, astfel, nu mai întâlneşte nici un obstacol în captarea semnalului de la satelit şi arată mereu ora exactă.

 

În timpul nopţii, cadranul ceasului este luminat, astfel că vizibilitatea este asigurată la orice oră. Pe suportul vechi de pe clădire a fost amplasat, deocamdată, un coş cu flori, dar primarul Iuliu Ilyes se gândeşte să reaşeze acolo ceasul vechi, chiar dacă nu mai este funcţional, din motive sentimentale.

2874 vizite
Distribuie pe