Locale Altele
Marti, 28 Septembrie 2021
Marti, 28 Sept 2021
Dan Maier explică la tablă că nu Finanţele stabilesc preţul usturoiului
Florin Răchitan  - Marti, 6 Martie 2012

Directorul executiv al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Satu Mare, Dan Maier, a susţinut marţi o mică lecţie despre relaţiile dintre instituţiile statului român, desenate pe un flipchart, pentru a demonta acuzaţiile ce i-au fost aduse recent de senatorul Valer Marian cu privire la vânzarea unei cantităţi uriaşe de usturoi confiscat la vamă, cu mult sub preţul pieţei, către firma unui consilier judeţean PDL-ist.

 

Prezentarea a fost făcută în cadrul unei conferinţe de presă în care conducerea DGFP Satu Mare a prezentat bilanţul activităţii pe anul trecut. Reamintim preşedintele Organizaţiei Judeţene a PSD, Valer Marian, l-a acuzat pe directorul DGFP Satu Mare, Dan Maier, că ar fi eliberat o factură către firma consilierului judeţean PDL, Ioan Nistor, acesta cumpărând un TIR întreg cu usturoi confiscat la vamă la un preţ de zece ori mai mic decât cel practicat pe piaţă.

 

Dan Maier a declarat că Finanţele nu au nici o atribuţie în stabilirea preţului produselor confiscate de Direcţia Judeţeană de Accize şi Operaţiuni Vamale, Garda Financiară, Poliţie sau Jandarmerie. Preţul se stabileşte, de comun acord, de instituţia care confiscă marfa şi firma care o preia pentru depozitare şi valorificare ulterioară, în acest caz fiind vorba de firma PDL-istului Ioan Nistor.

 

În această schemă, Direcţia Generală a Finanţelor Publice are rolul doar de a elibera factura, pe baza informaţiilor transmise de instituţia confiscatoare şi firma ce preia marfa, pentru ca ulterior să încaseze banii, ce intră în bugetul statului.  

1462 vizite
Distribuie pe