Locale Altele
Luni, 5 Decembrie 2022
Luni, 5 Dec 2022
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Centru Tehnologic, de Inovaţii şi Afaceri, la Satu Mare
Florin Răchitan  - Joi, 12 Aprilie 2012

Primarul Iuliu Ilyes a prezentat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, proiectul privind amenajarea unui Centru Tehnologic, de Inovaţii şi Afaceri în clădirea fostei şcoli generale nr.13 de pe strada Ion Luca Caragiale, pentru care Primăria Satu Mare a obţinut din partea Uniunii Europene, prin Programul Operaţional Regional, o finanţare nerambursabilă de aproape 1,4 milioane de lei, din bugetul total de 4 milioane de lei.

 

Lucrările vor începe în toamna acestui an şi trebuie să fie finalizate până în vara anului viitor, astfel urmând să fie salvată şi reabilitată complet clădirea lăsată în paragină după desfiinţarea unităţii de învăţământ.

 

Centrul Tehnologic va funcţiona ca un incubator de afaceri, punând la dispoziţia unor firme sătmărene spaţii de producţie, de depozitare şi birouri, cu toată infrastructura, sprijinul logistic şi consultanţa de specialitate necesare pentru derularea unor afaceri viabile.

 

Primarul Iuliu Ilyes a declarat că ar dori să găzduiască în centrul respectiv firme specializate pe valorificarea resurselor de „energie verde”, regenerabilă, şi speră să colaboreze cu Asociaţia Meşteşugarilor din Satu Mare pentru administrarea centrului respectiv.

1618 vizite
Distribuie pe