Locale Altele
Vineri, 7 Mai 2021
Vin, 7 Mai 2021
Eugeniu Avram a fost instalat oficial în funcţia de prefect
Florin Răchitan  - Duminica, 13 Mai 2012

În sala mică de şedinţe a Palatului Administrativ, ce s-a dovedit a fi neîncăpătoare pentru acest eveniment, Eugeniu Avram şi Cristian Sasu au fost instalaţi oficial, duminică după-amiază, în funcţiile de prefect, respectiv subprefect al judeţului Satu Mare.
 


Instalarea a fost făcută de ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Ovidiu Silaghi, în prezenţa directorilor instituţiilor deconcentrate şi a unor membri marcanţi ai USL.

 

Acesta a dat citire ordinelor de eliberare din funcţiile de prefect şi subprefect ale lui Cristian Sasu şi Pataki Csaba, după care a citit ordinele semnate de premierul Victor Ponta prin care acelaşi Cristi Sasu a fost numit subprefect, în timp ce locul său a fost luat de medicul veterinar Eugeniu Avram.

 

După ce au depus amândoi jurământul, Cristian Sasu a declarat, dând oarecum replica principalului său contestatar, care se afla la aceeaşi masă de prezidiu, senatorul Valer Marian, că nu regretă nimic din ce a făcut în viaţă, singurul lui regret fiind doar că nu a apucat să demareze sau să ducă la bun sfârşit unele proiecte în mandatul său de foarte scurtă durată, de doar trei săptămâni, în fruntea Prefecturii, însă şi-a exprimat speranţa că va mai avea oportunităţi destule şi în funcţia de subprefect.

 

La rândul său, Pataki Csaba, care şi-a reocupat între timp vechiul post de şef al Direcţiei de Dezvoltare Regională din cadrul Consiliului Judeţean, le-a mulţumit tuturor colaboratorilor pentru sprijinul pe care i l-au acordat în ultimii doi ani, cât a fost subprefect, şi le-a urat „urmaşilor” săi mult succes în activitate, exprimându-şi speranţa că data în care au fost instalaţi în funcţii, 13 mai, să nu le aducă ghinion în carieră.

 

Apoi a venit rândul noului prefect, Eugeniu Avram, să-şi susţină discursul scurt, în care a pus accentul pe hotărârea sa de a respecta şi aplica legea şi de a-şi face datoria faţă de toţi cetăţenii judeţului Satu Mare.

Ca o primă măsură în instituirea legalităţii depline, el le-a atras atenţia directorilor de instituţii deconcentrate să nu se implice în nici o activitate cu caracter electoral, fiindcă, dacă vor fi prinşi, se va aplica legea în cazul lor, fără nici o excepţie.

1366 vizite
Distribuie pe