Locale Altele
Marti, 19 Octombrie 2021
Marti, 19 Oct 2021
UPDATE - Primăria a amendat PRM pentru abţibilduri
Primăria Satu Mare  - Marti, 29 Mai 2012

Potrivit unui comunicat de presă postat luni pe site-ul Primăriei, poliţiştii locali l-au amendat cu 1.000 de lei pe şeful de campanie electorală al Partidului România Mare pentru abţibildurile cu inscripţia „reLOVEution” pe care un grup de tineri le-au lipit peste tot în oraş în cursul zilei de sâmbătă, împărţindu-le şi celor care participau la manifestările de Ziua Oraşului.

Potrivit comunicatului, în municipiul Satu Mare a fost depistat sâmbătă un grup de tineri care împrăştiau şi lipeau pe domeniul public şi privat cantităţi mari de abţibilduri electorale.
 

Acestea au fost împrăştiate la intrarea în Instituţia Primăriei municipiului Satu Mare, în Piaţa 25 Octombrie, au fost lipite pe uşile instituţiilor publice, pe statuile lui Vasile Lucaciu şi Corneliu Coposu, pe plăcuţele inscripţionate cu numele oamenilor de cultură de pe Pasajul pietonal Corneliu Coposu, pe vitrinele magazinelor din zona centrală, panourile luminoase de reclamă, pe mobilierul urban din Parcul Libertăţii, pe semnele de circulaţie, fără să ţină cont că este domeniu public sau privat.

Ei au încălcat flagrant prevederile Legii nr.67 din 2004 pentru alegerea autoritatilor administratiei publice locale, Legii nr.61 din 1991 pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala,. a ordinii si linistii publice, respectiv prevederile HCL nr.33 din 2010.


Grupul de tineri a fost identificat de jandarmii şi poliţiştii locali ca acţionând în numele Partidului România Mare. Şefului de campanie al acestui partid i s-a aplicat o amendă contravenţională de 1.000 lei.


Primăria municipiului Satu Mare şi firma de publicitate care deţine panoul deteriorat vor acţiona în instanţă pe oricine care comite o asemenea faptă ce încalcă prevederile legale.


UPDATE - Ca o reacţie la măsurile luate de Primărie, am primit un comunicat de presă din partea Partidului România Mare, pe care îl publicăm integral:

 

Avându-se în vedere informațiile prezentate în presa locală, și națională, privind sancționarea șefului de campanie al P.R.M. Satu Mare pentru acțiunile desfășurate de un grup de simpatizanți ai candidatului nostru la Primăria Satu Mare, vă comunicăm următoarele:

 

Acțiunea desfășurată de către tineri în zilele de 26.05.2012 - 27.05.2012 nu a avut caracter electoral, stickerele având următorul conținut: „reLOVEution pentru Satu Mare”, fără a promova un candidat ori formațiune politică.

 

Partidul România Mare dezavuează dezinformarea opiniei publice cu privire la o acțiune inofensivă, prin care tinerii municipiului nostru au vrut să-și prezinte, într-un mod pașnic, dezacordul în raport cu clasa politică sătmăreana.

 

Partidul România Mare apreciază că, într-o societatea democratică, reprezintă dreptul fundamental al cetățenilor să își exprime nemulțumirile, inclusiv prin mijloace nonconformiste, dar pașnice, acesta este scopul toleranței și al mentalității deschise.

 

Este reprobabil că o instituție respectabilă, astfel cum este Primăria Satu Mare, se implică în lupta electorală, dezinformând cetățenii și instituțiile de presă.

1660 vizite
Distribuie pe