Locale Altele
Joi, 11 August 2022
Joi, 11 Aug 2022
Aparat performant şi o nouă sală de operaţii la Spitalul Judeţean
Consiliul Judeţean  - Sambata, 18 August 2012

Preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef a participat vineri la conferinţa de presă de la Spitalul Judeţean Satu Mare care anunţa inaugurarea unei noi săli de operaţii şi primirea unui aparat performant pentru secţia de chirurgie cardiovasculară.

 

La conferinţa de presă au mai participat managerul Spitalului Judeţean Satu Mare, Adrian Marc, dr. Galajda Zoltan - medic chirurgie cardio-vasculară, şi directorul medical al spitalului, Rusu Cristian.

 

Având în vedere numărul mare de bolnavi cardiaci şi vasculari din regiune, Consiliul Judeţean şi-a propus să motiveze dezvoltarea compartimentului de chirurgie, unde să se efectueze şi operaţii pe cord deschis. Noul aparat este o inimă şi un plămân artificial, fiind un aparat de bază al chirurgiei cardiace. Valoarea totală a aparatului este de 570.000 de lei.

 

Aparatul este de ultimă generaţie, fiind dotat cu un soft ce permite utilizarea lui ca şi plămân artificial şi va fi folosit în domeniile neonatologiei şi a pediatriei, pentru salvarea copiilor cu insuficienţă respiratorie acută.

 

Dr. Rusu Cristian a efectuat vineri prima operaţie în sala reabilitată şi dotată din fonduri proprii, donaţii ale unor sponsori generoşi, care au fost pacienţii Spitalului Judeţean. Sala de operaţii a fost amenajată într-un spaţiu nefolosit, renovat în totalitate şi dispune de toate dotările necesare pentru a asigura condiţii bune în intervenţiile chirurgicale.


 

"Este o achiziţie extrem de importantă în perspectiva dezvoltării unui institut al inimii la Satu Mare. Poate e prea mult spus, dar din discuţiile cu domnul doctor Galajda Zoltan am ajuns la concluzia că putem realiza aşa ceva” - a declarat Adrian Ştef, care a precizat că urmează o recompartimentare în cadrul spitalului, secţiile de ORL, Cardiologie, Neurologie şi Oftalmologie urmând să fie mutate de la Spitalul Vechi la Spitalul Nou, pentru ca medicii şi pacienţii să aibă acces la blocul operator.

3100 vizite
Distribuie pe