Locale Altele
Duminica, 3 Decembrie 2023
Dum, 3 Dec 2023
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Primarul Aurelia Fedorca face inventarul terenurilor de la Luna Şes
Primăria Negreşti-Oaş  - Joi, 6 Septembrie 2012

Conducerea oraşului Negreşti-Oaş face un inventar al  terenurilor aflate în zona Luna Şes pentru a şti exact câte parcele vor putea fi scoase la licitaţie în următoarea tranşă, după ce lucrările de infrastructură vor fi finalizate. În acest sens, conducerea oraşului s-a deplasat joi la Luna Şes pentru a vedea exact situaţia.


 

Primarul oraşului Negreşti-Oaş, Aurelia Fedorca, împreună cu o parte dintre consilierii locali - Gheorghe Marincaş, Vasile Lohan şi Gheorghe Pop - şi un topograf de la Sintax Carei, au făcut o vizită de lucru la Luna Şes pentru a vedea la faţa locului situaţia terenurilor din zonă.

 

Primarul Aurelia Fedorca a vrut să aibă o oglindă clară a situaţiei terenurilor, câte parcele au fost vândute, câte au fost retrocedate şi câte mai sunt încă libere, pentru că în viitorul apropriat se doreşte licitarea unor noi parcele în vederea extinderii staţiunii.
 

 

„Am dorit să fac această vizită pentru a vedea exact cum stăm şi pentru a stabili ce parcele vom scoate la licitaţie în perioada următoare şi cum vom dezvolta zona. Vreau să avem o situaţie clară şi pentru a evita situaţii în care o suprafaţă de teren se află şi în proprietatea oraşului, dar şi în proprietatea unor persoane fizice, cum s-a mai întâmplat, din cauza unor erori de proiectare” - a declarat primarul Aurelia Fedorca.

 

Pe de altă parte, primarul Negreştiului s-a întâlnit şi cu unii cetăţeni care au terenuri în zonă şi  care erau interesaţi să afle când vor fi finalizate lucrările de infrastructură şi când vor putea să înceapă investiţiile în zonă.


 

Primăria oraşului Negreşti-Oaş deţine la  Luna Şes o suprafaţă de aproximativ  300 de hectare, dar mai există şi multe proprietăţi private . Până în prezent au fost trasate aproximativ 1.000 de parcele, din care circa 200 au fost vândute.

 

Lucrările la staţiunea de la Luna Şes se desfăşoară în ritm alert. Lucrările la reţeaua de electricitate au fost finalizate şi se lucrează la drum, la reţeaua de canalizare, la telescaun şi la pârtia de schi. Dacă vremea va fi favorabilă, lucrările vor fi finalizate până la sfârşitul acestui an.

2211 vizite
Distribuie pe