Locale Altele
Marti, 5 Iulie 2022
Marti, 5 Iul 2022
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Elevii sătmăreni îşi primesc fără întârziere cornul şi laptele
Florin Răchitan  - Miercuri, 19 Septembrie 2012

Spre deosebire de anii anteriori, când primăriile nu reuşeau să încheie aproape niciodată la timp contractele cu furnizorii din programul „Cornul şi laptele”, odată cu trecerea acestui program în sarcina Consiliului Judeţean, cei aproape 40.000 de elevi şi preşcolari din 236 unităţi de învăţământ din judeţul Satu Mare şi-au primit încă din cea de-a doua zi a noului an şcolar produsele de panificaţie şi lactate.

 

Preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, a explicat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că în primele 14 zile ale noului an şcolar aceste produse vor fi livrate de firmele declarate câştigătoare în urma licitaţiei organizate în timpul vacanţei, iar după expirarea termenului în care se pot depune contestaţii cu privire la rezultatul licitaţiei, livrarea va fi continuată sau preluată, după caz, de firmele rămase în program.

 

Deocamdată, cornurile sunt livrate de firmele sătmărene Varga Quattro şi Mircea Blaga SRL, în timp ce produsele lactate sunt aduse din judeţul Timiş de firma Simultan SRL. Documentaţia pentru licitaţia pentru desemnarea furnizorilor de mere pentru elevi este în curs de redactare, deoarece s-a întârziat publicarea normelor de aplicare ale Hotărârii de Guvern în acest sens.

 

Pentru toate produsele lactate şi de panificaţie livrate în acest an şcolar, Consiliul Judeţean va plăti puţin peste 5,5 milioane de lei din fonduri asigurate de la bugetul de stat. Adrian Ştef a precizat că mai multe echipe ale Consiliului Judeţean efectuează în aceste zile controale la şcolile din judeţ, pentru a verifica modul în care sunt livrate, preluate şi păstrate aceste produse.

872 vizite
Distribuie pe