Locale Altele
Joi, 11 August 2022
Joi, 11 Aug 2022
Delegaţie sătmăreană la Consiliul pentru Dezvoltare Regională
Consiliul Judeţean Satu Mare  - Miercuri, 10 Octombrie 2012

Preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef a participat miercuri la o nouă şedinţă a Consiliului pentru Dezvoltare Regională Nord-Vest, la sediul Consiliului Judeţean Cluj. Din judeţul Satu Mare la această şedinţă au mai participat şi viceprimarul municipiului Satu Mare, Marcela Papici, precum şi primarul oraşului Ardud, Ovidiu Duma.
 

 

În cadrul acestei şedinţe CDR Nord-Vest a aprobat un plan de măsuri pentru înlăturarea consecinţelor pe termen scurt asupra agenţiei şi pentru redresarea situaţiei din acest moment, în urma fraudării bugetului instituţiei de către fosta contabilă-şefă, aflată acum sunb urmărire penală.

 

Cu această ocazie, directorul general al Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Vest, Claudiu N. Coşier, a făcut următoarea declaraţie:

 

„O organizaţie ca Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest, care a adus in cei aproape 14 ani de existenta, aproape un miliard de euro prin investitii si alte proiecte in cele 6 judete ale Transilvaniei de Nord nu putea sa fie afectata grav, pe termen lung, de faptele infractionale ale unei persoane diabolice.

 

In contextul in care Consiliul de Dezvoltare Regionala Nord-Vest, in ciuda insistentelor noastre datorate descoperirii acestor probleme, s-a constituit relativ tarziu, noi, ADR Nord-Vest, la nivelul agentiei, am luat deja masuri, respectiv prin re-organizarea unor proiecte si rationalizarea cheltuielilor materiale, pentru a pregati adoptarea hotararii de astazi.

 

Prin decizia CDR Nord-Vest de azi, care presupune ca prin recuperarea prejudiciului si prin plata, la inceput de trimestru, a contributiilor judetelor pe trimestrul IV, sa facem posibila achitarea tuturor debitelor inregistrate la bugetele de stat, se ajunge la rezolvarea definitiva a acestor probleme si la incetarea starii de incertitudine.

 

Precizez ca activităţile agenţiei nu au fost perturbate, resursele necesare au fost asigurate şi până acum, astfel, prin decizia de astazi se face posibila o perspectiva stabila pe termen mediu”.

1145 vizite
Distribuie pe