Locale Altele
Marti, 25 Ianuarie 2022
Marti, 25 Ian 2022
Dispecerat integrat pentru Ambulanţă, Pompieri, SMURD
Consiliul Judeţean Satu Mare  - Luni, 15 Octombrie 2012

Președintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef, a cerut urgentarea demersurilor pentru înființarea dispeceratului integrat, proiect prin care se încearcă integrarea dispeceratelor Serviciului de Ambulanţă, Pompierilor şi SMURD-ului.

 

Solicitarea a fost făcută în cadrul unei ședințe la care au participat prefectul Eugeniu Avram, directorul Serviciului Județean de Ambulanță, Francisc Pataki, directorul Spitalului Județean de Urgență Satu Mare, Adrian Marc, adjunctul inspectorului-șef al ISU Satu Mare, colonelul Gheorghe Dan, șeful STS Satu Mare, colonelul Marius Bancoș, directoarea DSP Satu Mare, Dorina Dragoș Guran, directorul medical al Serviciului Județean de Ambulanță, Gabriela Notariuș, și șefa UPU Satu Mare, Adriana Moldovan.

 

Președintele Adrian Ștef a declarat că va face demersuri la Ministerul Sănătății pentru a putea fi angajat personal medical pentru dispeceratul integrat, astfel încât să poată funcționa cât mai rapid. Totodată, președintele Consiliului Județean Satu Mare a promis sprijin și pentru amenajarea dispeceratului la sediul ISU Satu Mare și pentru realizarea comunicațiilor prin fibră optică între dispecerat și Sistemul de Apeluri de Urgenţă 112.

 

”Realizarea dispeceratului va aduce numai beneficii populației județului. Comasarea celor trei dispecerate va eficientiza intervențiile Ambulanței, pompierilor și SMURD-ului. Ulterior vom integra aici și dispeceratele Poliției, Jandarmeriei și Salvamontului” - a afirmat Adrian Ștef, care a fost completat de prefectul Eugeniu Avram: ”este în interesul cetățenilor să finalizăm realizarea dispeceratului integrat cât mai repede”.

 

Dispeceratul integrat va duce la o coordonare mult mai bună în sensul trimiterii de echipaje într-un mod mult mai eficient și va scădea timpul de intervenție al echipajelor. În prezent, deciziile se iau în două locuri, la Serviciul Județean de Ambulanță și la SMURD.

1388 vizite
Distribuie pe