Locale Altele
Miercuri, 4 August 2021
Mie, 4 Aug 2021
Autorităţile definitivează programul Zilei Naţionale a României
Prefectura Satu Mare  - Marti, 13 Noiembrie 2012

Întruniţi într-o formulă mai largă, cu participarea reprezentanţilor unor instituţii publice, membrii Comitetului Consultativ au analizat marţi proiectul programului manifestărilor ce vor fi organizate în municipiul Satu Mare cu prilejul Zilei Naţionale a României.
 

 

Potrivit noii variante de program, manifestările de 1 Decembrie vor începe la ora 10 cu depuneri de coroane la busturile lui Corneliu Coposu, I.C. Brătianu, Iuliu Maniu, de la ora 11 vor avea loc manifestări mai ample la statuia lui Vasile Lucaciu, iar de la ora 12 este programat vernisajul expoziţiei „Sătmărenii şi Marea Unire” la Muzeul de Artă.

 

Pe scena ce va fi amplasată în Piaţa 25 Octombrie se vor derula, începând cu ora 13, spectacole oferite de copiii de la grădiniţe, elevii din clasele I-VIII şi elevii de la liceele din Satu Mare.

 

De la ora 14,30 se va desfăşura un spectacol folcloric, iar de la ora 17 este programat un foc de artificii şi retrageri cu torţe, ultimul punct al manifestărilor fiind concertul unei trupe apreciate, numele acesteia fiind păstrat deocamdată ca o surpriză.
 

 

Autorităţile doresc să ofere persoanelor care se vor afla pe platoul din Centrul Nou, în limita unui număr limitat de porţii,  posibilitatea de a servi tradiţionala iahnie de fasole cu cârnaţi şi un pahar de ceai, iar celor care vor dori, contracost, li se oferă ocazia de a cumpăra produse tradiţionale sau de a degusta un pahar de vin fiert de la producătorii ce vor avea standuri în zona centrală.

 

Prefectul Eugeniu Avram, preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef şi primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, doresc să reitereze solicitarea expresă către toate instituţiile publice de a arbora drapelul naţional, iar cetăţenilor li se transmite apelul de a arbora tricolorul unde locuiesc, un gest prin care îşi pot manifesta respectul pentru Ziua Naţională a României.

863 vizite
Distribuie pe