Locale Altele
Luni, 6 Decembrie 2021
Luni, 6 Dec 2021
Biroul Electoral Judeţean verifică două sesizări privind nereguli
Florin Răchitan  - Duminica, 9 Decembrie 2012

La scurt timp după închiderea urnelor, preşedintele Biroului Electoral Judeţean Satu Mare, judecătorul Remus Nemeş, şi purtătorul de cuvânt al acestei instituţii, Sorin Martin-Vereş, au susţinut o conferinţă de presă în care au prezentat detalii despre evoluţia procesului electoral în judeţ, care în opinia lor a fost una liniştită, fără incidente grave. Totuşi, BEJ verifică două sesizări privind posibile nereguli electorale, ambele înregistrate la Negreşti-Oaş.

 

Prima sesizare se referă la utilizarea unor autoturisme pentru transportul alegătorilor la secţiile de votare şi oferirea unor sume de bani ca mită electorală, iar cea de-a doua sesizare a fost depusă de USL împotriva a 34 de observatori de la o organizaţie neguvernamentală suspectată că ar fi apropiată de ARD şi care au fost repartizaţi la mai multe secţii din Ţara Oaşului.

 

Remus Nemeş a informat că sesizările sunt în curs de soluţionare, urmând să clarifice lucrurile după preluarea tuturor dosarelor de la secţiile vizate. În ceea ce-i priveşte pe cei 34 observatori, ei au rămas în secţiile de votare până la închiderea urnelor, cu permisiunea preşedinţilor de secţii, care au considerat că aceştia nu au avut o conduită nepotrivită, iar prezenţa lor nu a afectat desfăşurarea procesului electoral în condiţii de legalitate.

1211 vizite
Distribuie pe