Locale Altele
Duminica, 9 Mai 2021
Dum, 9 Mai 2021
Sătmărean amendat după ce a înjurat-o pe operatoarea Serviciului 112
Leontina Volosciuc, Florin Răchitan  - Miercuri, 10 Decembrie 2008

Un bărbat de 68 de ani din Satu Mare a fost amendat cu 200 de lei după ce a înjurat-o pe operatoarea Sistemului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112.
 
Sătmăreanul a solicitat marţi date despre un eveniment rutier petrecut pe o stradă din muncipiu. Operatoarea serviciului 112 i-a atras atenţia bărbatului că asemenea informaţii nu se încadrează în categoria apelurilor de urgenţă, răspuns care l-a infuriat la culme pe sătmărean. Acesta a început să o înjure pe operatoare, fără să realizeze că toate datele sale de identificare apăreau pe calculatorul de la centrul Serviciului 112, iar convorbirea era înregistrată. Pe baza acesteia, operatoarea a depus plângere la Poliţie, iar oamenii legii l-au amendat pe sătmărean cu 200 de lei.

Această amendă este o premieră pentru judeţul Satu Mare, dar purtătorul de cuvânt al Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, Adrian Fulea, a declarat că la asemenea măsuri se pot aştepta toţi cei care abuzează de acest sistem în dauna oamenilor care au nevoie cu adevărat de intervenţii de urgenţă, deoarece înregistrările convorbirilor telefonice sunt păstrate timp de zece ani în arhiva STS.

Tags: 112  amenda  satmarean  
1168 vizite
Distribuie pe