Locale Altele
Sambata, 28 Ianuarie 2023
Sam, 28 Ian 2023
A vrut să-și scoată copiii din țară cu o împuternicire falsă
Poliția de Frontieră Satu Mare  - Luni, 21 Octombrie 2013

O femeie din Maramureş este cercetată de poliţiştii de frontieră după ce a prezentat la control o împuternicire falsă pentru a-şi scoate din ţară copiii minori.

 

Duminică, la Punctul de Trecere a Frontierei Petea s-a prezentat pentru a ieşi din ţară Anişoara C., în vârstă de 24 de ani, din judeţul Maramureş. Împreună cu ea erau şi cei doi copii ai femeii, în vârstă de 1 an, respectiv trei ani.

 

Cu ocazia formalităţilor pentru ieşirea din România, maramureşeanca a prezentat, pe lângă documentele de călătorie, şi o împuternicire notarială prin care George Daniel C. declara pe proprie răspundere că este tatăl minorilor şi este de acord ca aceştia să călătorească în străinătate împreună cu mama lor.

 

Din verificările efectuate, poliţiştii de frontieră au constatat că George Daniel C. nu este tatăl copiilor, ci unchiul acestora, respectiv cumnatul Anişoarei C. Femeia a recunoscut că a apelat la această metodă deoarece tatăl minorilor se află în Italia şi nu a avut timpul necesar să-i elibereze procura.   

 

Mama minorilor este cercetată pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la tentativa de ieşire din ţară prin trecere ilegală a frontierei de stat şi uz de fals.

987 vizite
Distribuie pe