Locale Altele
Marti, 3 August 2021
Marti, 3 Aug 2021
Brazi ornamentali în valoare de 9.000 lei confiscați de polițiști
Poliția Satu Mare  - Vineri, 20 Decembrie 2013

Pentru ca sătmărenii să-şi petreacă Sărbătorile de iarnă în linişte şi siguranţă, la adăpost de acţiunile ilegale ale persoanelor ce încalcă legea, poliţiştii sunt la datorie în această perioadă, intensificând acţiunile în mai multe domenii.

Se urmăreşte combaterea evaziunii fiscale, mai ales în domeniul comerţului cu legume, carne, fructe şi obiecte ornamentale (jucării, obiecte de sezon) şi prevenirea furturilor de lemne şi a comercializării ilegale de pomi de Crăciun. 

Se acţionează de asemenea, pentru prevenirea oricăror incidente soldate cu rănirea unor persoane ca urmare a folosirii necorespunzătoare a articole pirotehnice interzise.

Astfel, joi, 19 decembrie, în cadrul unei acţiuni organizate în colaborare de poliţiştii Serviciilor de Investigare a Fraudelor şi de Ordine Publică, în pieţele din municipiu, au fost aplicate amenzi de peste 10.000 lei şi confiscaţi brazi ornamentali  în  valoare de aproape 9.000 lei. 

Și poliţiştii Postului de Poliţie Păuleşti au acţionat joi pe linie silvică, verificând legalitatea transporturilor de materiale lemnoase şi aplicând sancţiuni de peste 3.000 de lei. 

Pe drumul comunal dintre localităţile Hrip şi Ambud a fost oprit de poliţişti un tânăr de 24 de ani, care transporta cu o căruţă salcâmi, fără a putea prezenta documentaţia care să ateste provenienţa legală a lemnelor. A fost aplicată şi în acest caz o sancţiune contravenţională în conformitate cu prevederile Legii 171/2010,  iar materialul lemnos a fost confiscat de poliţişti. 

În cadrul acţiunii „Foc de artificii” un alt tânăr a fost surprins de poliţiştii Postului de Poliţie Acâş având asupra sa 44 de petarde, articole ce fac parte din categoria materialelor pirotehnice interzise. 

Petardele au fost confiscate de poliţişti, persoanelor fizice fiindu-le permisă doar utilizarea  obiectele pirotehnice de distracţie foarte mici de tipul artificiilor (de exemplu: steluţe, lumânări scânteietoare, jerbe cu scântei, minifacle, minisori; inele de foc, ,sateliţi), orice altă operaţiune cu articole pirotehnice, efectuată fără drept, pedepsindu-se cu închisoare de la 3 luni la un an.

879 vizite
Distribuie pe