Locale Altele
Miercuri, 17 August 2022
Mie, 17 Aug 2022
Contrabandist sătmărean prins după o urmărire ca în filme
Poliția de Frontieră  - Luni, 6 Ianuarie 2014

Un tanar de 25 de ani din judetul Satu Mare a fost prins de Politia de Frontiera dupa o urmarire ca-n filme.


Luni dimineata, in jurul orei 6.00, o patrula a politiei de frontiera din cadrul S.P.F. Sarasau, jud. Maramures, aflata in exercitarea atributiilor de serviciu, a observat mai multe persoane care transportau colete voluminoase prin apa raului Tisa, din Ucraina in Romania, pe care ulterior le-au incarcat intr-un autoturism aflat in imediata apropiere a frontierei de stat.
 
Imediat, la fata locului s-a deplasat o echipa de interventie, care a actionat pentru retinerea persoanelor in cauza. Politistii de frontiera au efectuat somatiile legale prin voce, moment in care barbatii au abandonat coletele si au fugit catre teritoriul statului vecin, iar soferul autoturismului marca Peugeot, inmatriculat in judetul Satu Mare, a demarat in tromba.
 
Drept urmare, un alt echipaj al politiei de frontiera a interceptat masina in cauza, la intrarea in localitatea Campulung la Tisa, dar soferul nu a oprit la semnalele regulamentare efectuate de catre politisti, a abandonat autoturismul si a fugit.
 
S-au luat masuri de monitorizare a zonei in vederea depistarii conducatorului auto, iar la scurt timp acesta a fost identificat ca fiind Z. Vasile de 25 de ani, domiciliat in judetul Satu Mare. De asemenea, au fost informate si autoritatile de frontiera ale statului vecin in vederea cercetarii in comun a evenimentului si depistarii tuturor persoanelor implicate.


In autoturism, politistii de frontiera au descoperit 27 de baxuri cu tigari, de provenienta ucraineana, care contin 13.500 pachete tigari, marcile Jin Ling si Viceroy. Satmareanul este cercetat de catre politistii de frontiera pentru savarsirea infractiunilor de contrabanda si trecere ilegala a frontierei de stat.
 
Intreaga cantitate de tigari, in valoare de peste 120.000 lei, precum si autoturismul au fost ridicate in vederea confiscarii, iar cercetarile sunt continuate in vederea documentarii intregii activitati infractionale si tragerea la raspundere a tuturor persoanelor implicate.

1336 vizite
Distribuie pe