Locale Altele
Duminica, 25 Septembrie 2022
Dum, 25 Sept 2022
Dosare penale pentru protestanţii care au blocat Vama Halmeu
Poliţia Satu Mare  - Miercuri, 19 Februarie 2014

Având în vedere evenimentele care au avut loc în după-amiaza zilei de luni în zona Punctului de Trecere a Frontierei Halmeu, când mai multe persoane invocând nemulţumiri privind modificările survenite în legislaţia vamală au creat un obstacol cu propriile autovehicule, pe sensul de ieşire din ţară, împiedicând desfăşurarea traficului în condiţii normale, poliţiştii sătmăreni au întocmit dosar penal conform prevederilor articolului 339 , al.3 din Codul Penal, prevederi care se regăsesc în situaţia creată.

În cauză se efectuează cercetări pentru identificarea tuturor persoanelor care prin acţiunea lor  au încălcat prevederile legale menţionate anterior, iar la finalizarea cercetărilor aceştia se vor supune rigorilor legii.

Precizăm faptul că pentru comiterea acestei infracţiuni legislaţia prevede pedeapsa cu închisoare de la 3 luni la un an.

Această pedeapsă este aplicabilă tuturor cetăţenilor care încalcă prevederile articolului amintit, de aceea poliţiştii recomandă evitarea implicării participanţilor la trafic în astfel de activităţi care pot avea efecte negative din punct de vedere penal asupra părţilor implicate. 

1011 vizite
Distribuie pe