Locale Altele
Sambata, 3 Decembrie 2022
Sam, 3 Dec 2022
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Tineri prinși după ce au înșelat mai multe persoane vârstnice
Poliția Satu Mare  - Vineri, 21 Martie 2014

În urma investigaţiiilor desfăşurate de poliţiştii Secţiei 1 de Poliţie Satu Mare au fost identificaţi şi reţinuţi autorii mai multor fapte de înşelăciune şi furt.

La data de 20 martie T.T. din Satu Mare, a sesizat Poliţia despre faptul că, în ziua precedentă, în jurul orei 15.00, s-a prezentat la domiciliul său un tânăr care pretindea că ar fi rudă cu una dintre vecinele sale. Acesta i-a cerut insistent să-i împrumute o sumă de bani până la venirea „naşei” sale. 

Deşi victima a avut suspiciuni privind veridicitatea celor afirmate de tânăr, ştiind de altfel, că vecina în cauză este plecată din localitate, tânărul a convins-o prefăcându-se că vorbeşte la telefon cu „naşa” sa, astfel încât în final i-a dat 200 de lei pentru a-şi cumpăra alimente.

În urma cercetărilor realizate de poliţişti a fost identificat şi reţinut joi, autorul acestei fapte în persoana lui. Dominik, de 19 ani, din Satu Mare. 

Acesta a acţionat după acelaşi scenariu în repetate rânduri, vizând în special persoanele vârstnice, pe care reuşea să le determine, printr-un comportament manipulator, aparent civilizat, să îi dea sumele de bani solicitate, folosindu-se de nume ale unor vecini, luate de la avizierul blocurilor, pe care îi invoca drept rude.

Comiţând în perioada februarie 2013-martie 2014, un număr de 19 înşelăciuni şi cinci furturi din locuinţele persoanelor înşelate, profitând de neatenţia victimelor care-i permiteau accesul în locuinţă şi de bunurile existente la îndemână. 

Întrucât la unele din aceste fapte a participat şi V.Iosif, de 19 ani, din Satu Mare, cercetările au început faţă de ambii autori, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune şi furt calificat. 

G. Dominik a fost reţinut pentru 24 de ore, iar V. Iosif este cercetat în stare de libertate, urmând a se stabili întreaga activitate infracţională a celor doi autori.

Recomandăm cetăţenilor, în special, persoanelor vârstnice şi singure: 

Să nu permită accesul în locuinţe persoanelor necunoscute, indiferent de pretextul invocat: cunoştinţe comune, prestări de diverse servicii, vânzare de bunuri, donaţii etc. 

Să nu dea bani persoanelor pe care nu le cunosc indiferent de motivul solicitării;

Să verifice informaţiile susţinute de diverse persoane necunoscute, telefonic sau personal, consultându-se şi cu alţi membrii ai familiei;

Să nu dea curs solicitărilor imperative, aşa ziselor urgenţe, care urmăresc faptul ca victima să nu aibă timp pentru a analiza situaţia sau pentru a se consulta cu alte persoane apropiate.

 

 

899 vizite
Distribuie pe