Locale Altele
Sambata, 15 Mai 2021
Sam, 15 Mai 2021
Accidente rutiere produse de șoferi beți la Carei și Terebești
Poliția Satu Mare  - Luni, 1 Iunie 2015

Poliţiştii rutieri careieni l-au identificat, duminică, la ora 6.30, pe Vasile F., în vârstă de 18 de ani, care a condus autoturismul marca Ford pe DJ 108M între localităţile  Carei – Tiream,  iar la intersecţia cu sens giratoriu în lucru a plonjat peste porţiunea de drum aflată în lucru, rezultând avarierea autoturismului.

În urma verificărilor efectuate, oamenii legii au constatat că autoturismul aparținea unei societăţi comerciale, cu sediul în Carei şi ar fi fost sustras de către Vasile F. care nu poseda permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule.

Tânărul a fost testat cu aparatul alcooltest  care a indicat o concentraţie de de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat, i-au fost recoltate  probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. 

În cauză a fost înregistrat dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de Furt în scop de folosinţă,  conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere, conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere, de catre o persoana care,  la momentul prelevarii mostrelor biologice are o imbibatie alcoolica de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge şi distrugere din culpă.

 Tot duminică, la ora  23:40, pe DJ 108 L , în afara localităţii Terebeşti, județul Satu Mare, poliţiştii rutieri au intervenit la un eveniment rutier soldat cu pagube materiale.   

Din cercetările efectuate s-a stabilit că un sătmărean, în vârstă de 38 ani,  a condus  autoturismul marca Dacia, iar pe fondul neadaptării vitezei în sensul giratoriu a intrat în coliziune cu un  parapet din beton, autoturismul răsturnându-se pe carosabil.

După producerea evenimentului, conducătorul auto a părăsit locul evenimentului fără încuviințarea poliţiştilor, acesta fiind identificat ulterior,  iar în urma testării cu aparatul alcooltest acesta  a indicat o concentraţie de 0.62 mg/l alcool pur în aerul expirat, i-au fost recoltate  probe biologice de sânge in vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere, de catre o persoana care,  la momentul prelevarii mostrelor biologice are o imbibatie alcoolica de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea poliţiştilor.

 

703 vizite
Distribuie pe