Locale Altele
Miercuri, 8 Decembrie 2021
Mie, 8 Dec 2021
Traficant de migranţi reţinut în PTF Petea și arestat preventiv
ITPF Sighetu Marmației  - Marti, 9 Iunie 2015

Un cetăţean german cercetat pentru trafic de migranţi şi fals privind identitatea a ajuns în arest preventiv, după ce poliţiştii de frontieră din cadrul PTF Petea l-au depistat, în timp ce încerca să scoată din ţară cu ajutorul unui paşaport falsificat, un cetăţean afgan, pentru a-l duce în Germania.

Sâmbătă, s-a prezentat în Punctului de Trecere a Frontieră Petea, jud. Satu Mare, pentru efectuarea formalităţilor de ieşire din ţară, R. Mohammad de 33 de ani, cetăţean german, de origine afgană, conducând autoturismul marca Opel Astra, înmatriculat în Germania.

În autoturism călătorea o persoană de sex masculin care a prezentat pentru control un paşaport polonez, document care în urma verificării de către poliţiştii de frontieră s-a constatat că este falsificat prin înlocuirea fotografiei titularului.

Pe timpul cercetărilor, s-a stabilit că persoana care a prezentat paşaportul polonez este cetăţean afgan, Mustafa A. de 22 de ani, persoană intrată legal pe teritoriul României, în prezent aflându-se la studii.

Din declaraţiile lui Mustafa A. şi a verificărilor efectuate, s-a stabilit că şoferul R. Mohammad s-a angajat să-i procure paşaportul, să-l călăuzească peste frontieră şi să-l transporte până în Germania contra unei sume de bani.

În cauză, cetăţeanul german, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de migranţi şi fals privind identitatea, a fost prezentat de către procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare cu propunere de arestare preventivă instanţei de judecată, aceasta însuşindu-şi propunerea şi dispunând arestarea preventivă pe o perioada de 10 zile.

De asemenea, faţă de cetăţeanul afgan, procurorul de caz a dispus renunţarea la urmărirea penală.

 

824 vizite
Distribuie pe