Locale Altele
Marti, 18 Mai 2021
Marti, 18 Mai 2021
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
DNA anchetează concesionarea ștrandului sătmărean
Florin Răchitan  - Luni, 18 Aprilie 2016

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au ridicat săptămâna trecută de la sediul Primăriei Satu Mare documentele cu privire la concesionarea ștrandului sătmărean, respectiv la modul în care au fost respectate sau nu prevederile contractului de concesiune.

DNA a demarat ancheta în acest caz la două zile după ce consilierii locali au respins în ședința extraordinară de marți proiectul de hotărâre cu privire la rezilierea contractului de concesiune, în baza propunerii unei comisii speciale a Primăriei, care a analizat în ultimul an toate aspectele de care sunt acum interesați și procurorii.

Reamintim că vechiul ștrand sătmărean a fost concesionat în toamna anului 2008, pe o perioadă de 49 de ani, societății Beny Alex deținută de miliardarul negreștean Vasile Țânțaș.

Prin contract, concesionarul Beny Alex se obliga să facă investiții ce includeau  atât amenajarea și punerea în funcțiune a unor piscine, cât și construirea unui hotel și a unei baze de tratament. În același timp, concedentul, adică Primăria Satu Mare, se obliga să clarifice problemele juridice legate de dreptul de proprietate asupra unor terenuri situate pe teritoriul zonei de agrement.

Până în ziua de azi niciuna dintre părți nu și-a îndeplinit întocmai toate obligațiile contractuale, în sensul că unele terenuri au în continuare o situație juridică incertă, iar hotelul și baza de tratament promise nu au mai fost construite.

De la bun început afacerea a fost cu probleme, investiția s-a urnit foarte greu, familia Țânțaș a avut nevoie de patru ani să pună în funcțiune cele șapte piscine nou construite, timp în care a primit mai multe păsuiri de la administrația publică locală. În ultimii patru ani, firma Beny Alex a exploatat întreaga zonă de agrement denumită acum Nord-Vest Termal Park, cu toate beneficiile financiare specifice, fără a duce însă la bun sfârșit celelalte investiții, poate mai puțin profitabile.

Chiar și în aceste condiții, la ședința extraordinară de marți a Consiliului Local Satu Mare, în ciuda recomandării făcute de comisia specială a Primăriei, din care au făcut parte și reprezentanți ai fiecărei formațiuni politice din forul decizional al Sătmarului, consilierii UDMR + PNL + ALDE au aprobat, practic, continuarea contractului de concesiune, fără nici o sancțiune impusă concedentului sau concesionarului.   

Tags: strand  concesiune  satu mare  
1391 vizite
Distribuie pe
eu
Macar iei au investit ceva.daca ramanea la primarie ere deja orezarie sau cabinete particulare.asa ca ciocu mic
2016-04-18 10:00:49