Locale Altele
Sambata, 29 Ianuarie 2022
Sam, 29 Ian 2022
Zeci de minori abuzaţi sexual în judeţul Satu Mare
Leontina Volosciuc  - Luni, 6 Aprilie 2009

De la începutul anului 2008 şi până în prezent, 26 de minori din judeţul Satu Mare au fost supuşi abuzurilor sexuale din partea unor adulţi.

Numărul abuzurilor de orice natură asupra minorilor semnalate în perioada amintită se ridică la 307, dintre care 53 fizice, 48 psihice-emoţionale, 60 de neglijare şi 10 de violenţă domestică. Datele statistice aparţin Direcţiei Generale de Asistenţă şi Protecţie a Copilului Satu Mare.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie, Roxana Cristea, a precizat că în registrele poliţiei figurează 12 violuri comise asupra copiilor sub 15 ani şi 15 infracţiuni de întreţinere raporturi sexuale cu un minor.


Potrivit statisticilor, 11 violuri au fost comise în mediul rural şi un singur caz în mediul urban. Specialiştii susţin că familia şi anturajul au un rol important în comiterea acestor fapte.

În loc să fie apăraţi, minorii sunt supuşi unor asemenea tratamente, care le marchează viaţa. În şase cazuri de viol s-a început urmărirea penală încă de anul trecut, iar 4 violatori au fost trimişi în judecată. La Satu Mare s-au înregistrat şi 2 cazuri de corupţie sexuală cu minori.

Conducerea Direcţiei Generale pentru Protecţia Copilului reaminteşte numărul de telefon de urgenţă, 983, la care poate fi sesizată orice formă de abuz asupra copiilor.


Toţi copiii asupra cărora a fost exercitată o formă de abuz au beneficiat de consiliere juridică, psihologică şi socială. De asemenea, au fost asistaţi la audierea lor de către instanţă/poliţie, au fost însoţiţi la medicina legală, iar în cazurile în care abuzul a avut loc în  familie, au fost scoşi din familia biologică, faţă de ei luându-se măsuri de protecţie în regim de urgenţă.

Tags: minori  abuz  sexual  
1559 vizite
Distribuie pe