Locale Altele
Marti, 5 Iulie 2022
Marti, 5 Iul 2022
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Femei prinse în timp ce transportau țigări de contrabandă
Poliția Satu Mare  - Marti, 31 Mai 2016

Luni, între orele 09.00 – 12.00, polițiștii din Tășnad au organizat o acțiune pentru identificarea și depistarea persoanelor care desfășoară activități de distribuție și comercializare de tutun și țigarete nefiscalizate.

Astfel, la ora 09:50,  a fost identificată o femeie de 28 de ani, N.B. din Tășnad, în timp ce transporta în bagaje pe strada Înfrățirii din localitate, 120 pachete de țigări a câte 20 fire fiecare, având timbru aplicat cu inscripția ,,For duty free only” și pentru care nu a putut prezenta documente legale de proveniență. Întreaga cantitatea de 2.400 țigarete a fost ridicată în vederea confiscării.

În aceeași zonă a orașului a fost identificată, în jurul orei 10.50 și M.D. de 47 de ani din Tășnad,  care transporta în bagaje 48 pachete de țigări a câte 20 fire fiecare, cu același tip de timbru aplicat și fără documente legale de proveniență. Și cantitatea  transportată de aceasta, de 960 țigarete, a fost ridicată în vederea confiscării.

În ambele situații s-au întocmit dosare penale, în care cele în cauză sunt cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de colectare,deţinere, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 270, alin. 3, din Legea nr. 86/2006.

Acțiunile  de acest gen vor continua, dat fiind faptul că activitățile comerciale ilegale în domeniul contrabandei cu țigarete se derulează prin încălcarea prevederilor legale referitoare la regimul produselor din tutun și fără a fi plătite taxe și impozite, generând astfel prejudicii bugetului de stat.

Tags: contrabada  tigari  femei  tasnad  
1202 vizite
Distribuie pe