Locale Altele
Miercuri, 4 August 2021
Mie, 4 Aug 2021
Jandarmeria asigură ordinea publică la sfârșitul săptămânii
Jandarmeria Satu Mare  - Vineri, 12 August 2016

Jandarmii sătmăreni vor fi din nou la datorie şi în acest sfârşit de săptămână pentru a le asigura cetăţenilor judeţului Satu Mare un climat optim de ordine şi siguranţă publică.

Patrulele Jandarmeriei vor fi prezente în mijlocul cetăţenilor 24 de ore din 24, prin misiunile executate urmărindu-se soluţionarea în mod operativ a sesizărilor primite. Echipajele de jandarmi vor acţiona cu preponderenţă pentru prevenirea apariţiei unor incidente sau stări tensionate, dar şi pentru depistarea persoanelor care săvârşesc fapte contravenţionale sau penale.

În zilele de 13, 14 şi 15 august a.c, jandarmii vor executa misiuni de asigurare şi menţinere a unui climat de ordine şi siguranţă publică, atât în municipiul Satu Mare, cât şi în oraşele Taşnad, Carei, Negreşti şi Ardud, şi la manifestările organizate astfel,

Zilele oraşului Tăşnad

Festivalul folcloric CETATEA CODRULUI şi Ziua Cetăţii din Ardud

Ziua comunei Turulung

Festivalul Ziua culturală Erntedankfest din Ciumeşti

Cu prilejul sărbătorii „Adormirii Maicii Domnului”, jandarmii sătmăreni vor asigura măsuri de ordine publică, în zona lăcaşurilor de cult, unde se preconizează aglomeraţii mari de persoane, dar şi în zona mănăstirilor din  Bixad şi  Măriuş.

Tuturor participanţilor la manifestările de orice natură organizate în această perioadă le  reamintim să nu depăşească limitele decenţei comportamentale, să evite consumul excesiv de alcool, să supravegheze îndeaproape comportamentul copiilor, să acorde o atenţie sporită modului de păstrare şi asigurare a bunurilor şi obiectelor personale şi să semnaleze prompt forţelor de ordine orice comportament contrar normelor legale de convieţuire socială sau bunelor moravuri.

Participanţilor la adunările publice care vor avea loc în această perioadă le reamintim că portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase se pedepseşte cu închisoare de până la 2 ani sau cu amendă, iar împiedicarea, prin orice mijloace, a desfăşurării unei adunări publice care a fost autorizată potrivit legii se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.

Reamintim cetăţenilor că pot apela cu încredere, în orice situaţie, la ajutorul jandarmilor prezenţi la evenimentele publice şi că intervenţia acestora poate fi solicitată şi prin apelarea  numărului unic de urgenţe - 112.

 

 

Tags: jandarmeria  satu mare  ordine publica  
890 vizite
Distribuie pe