Locale Altele
Marti, 19 Octombrie 2021
Marti, 19 Oct 2021
Săptămâna Prevenirii Criminalității, la a XI-a ediție
Veronica Hodas  - Luni, 26 Septembrie 2016

Poliția Română organiează în acest an cea de-a XI-a ediție a Săptămânii Prevenirii Criminalității, eveniment ce va avea loc și la Satu Mare.

Programul a fost prezentat luni în cadrul unei conferințe de presă susținută la sediul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Satu Mare de către reprezentanții compartimentului de prevenire, comisar Simona Săndulescu și inspector Felicia Hrihorișan, Marius Mureșan, șef Serviciu de Ordine Publică, Camelia Iacob coordonatorul Centrului de Evaluare, Prevenire și Consiliere Antidrog (CEPCA) Satu Mare și purtătorul de cuvânt al IPJ Satu Mare, Răducu Silaghi.

Activitățile din cadrul Săptămânii Prevenirii Criminalității vor debuta astăzi. Două grupuri de elevi de liceu, alături de cadrele didactice și reprezentanții Poliției, ai Serviciului de Probațiune și CEPCA, vor face o vizită de întâlnire cu deținuții în Penitenciarul Satu Mare pentru a vedea care este viața de după gratii și care sunt consecințele nerespectării legii, în special care sunt riscurile la care se expun în cazul în care se gândesc să facă trafic de droguri.

Tot astăzi, vor avea loc în județ activități de prevenire a delicvenței juvenile și a abandonului școlar în mediul rural.

Activitățile vor continua marți, zi care va avea ca temă Prevenirea Victimizării Minorilor, acțiune care se va desfășura între orele 12.00- 14.00 în Pasajul Coposu. Acțiunea vizează conștientizarea de către adulți a necesității de a stabili reguli de utilizare a internetului pentru copii, în vederea prevenirii victimizării minorilor.

Tot marți, în mediul rural vor avea loc activități de prevenire a violenței și a abuzurilor asupra minorilor.

Ziua de miercuri va avea ca temă Prevenirea Infracțiunilor contra Patrimoniului, iar joi se va lansa o campanie nouă și anume Campania de Informare și Prevenire a Violenței Sexuale „Iubește inteligent!” adresată elevilor de liceu și școlilor postliceale sanitare, precum și grupurilor vulnerabile.

Săptămâna Prevenirii Criminalității se încheie vineri cu un concurs de îndemânare pentru tinerii bicicliști de peste 14 ani care se va desfășura la ora 13.00 în Grădina Romei.  

Tags: saptamana prevenirii criminalitatii  activitati preventive  
1022 vizite
Distribuie pe