Locale Altele
Joi, 20 Ianuarie 2022
Joi, 20 Ian 2022
Accidente rutiere provocate de șoferi rupți de beți
Poliția Satu Mare  - Luni, 28 Noiembrie 2016

Duminică, în jurul orei 19.45, polițiștii rutieri careieni au intervenit la un eveniment rutier pe DN 19, între localitățile Carei - Petrești.

În fapt, un conducător auto de 46 ani  din Carei,  în timp ce se deplasa cu o autoutilitară pe DN 19, pe fondul unei manevre de întoarcere a intrat cu autoutilitara în şanţul din partea stânga a direcției de mers.

La testarea alcoolscop s-a constatat că cel de la volan consumase băuturi alcoolice, aparatul etilotest indicând o valoare de 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat, totodată i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

 În cauză a fost întocmit dosar penal  sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care are în sânge o îmbibație alcoolica peste limita legală.

Tot duminică, în jurul orei 21:01, polițiștii Serviciului Rutier, au fost solicitați să intervină la un eveniment rutier pe DJ 195 B, în afara localităţii Doba, soldat cu rănirea ușoară a două persoane.

Sosiți la fața locului, polițiștii au constatat faptul că un bărbat de 58 ani, din Boghiş, conducând  autoturimul pe DJ 195 B, pe fondul neadaptării vitezei la condițiile de drum în curbă, a pierdut controlul asupra autoturismului și a părăsit partea carosabilă, intrând in șanțul de pe partea dreaptă a direcției sale de mers.

În urma impactului  a rezultat rănirea uşoară a conducătorului auto și a unui pasager de 44 ani din Doba.

Verificările efecuate de polițiști au relevat faptul că cel în cauză avea dreptul de a conduce vehicule suspendat. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, acesta indicând o concentraţie a vaporilor de alcool emanaţi de 1,01 mg/l, totodată s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal. 

Tags: accidente rutiere  soferi bauti  
1001 vizite
Distribuie pe