Locale Altele
Sambata, 8 Mai 2021
Sam, 8 Mai 2021
Maramureșence reținute după ce au comis furturi din locuințe
Poliția Satu Mare  - Vineri, 10 Februarie 2017

Două femei din Baia Mare, bănuite de comiterea unor furturi din locuințe pe raza orașului Negrești Oaș,  au fost reţinute joi pentru 24 de ore, de către poliţiştii negreșteni.

Joi, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Orașului Negrești Oaș, au identificat două femei, de 38 și 39 de ani, din  Baia Mare,  județul Maramureș, bănuite de comiterea unui furt din locuință.

Din cercetări a reieșit că, în ziua de 09.02.2017, cele două femei, ar fi pătruns într-un imobil din localitate, de unde, profitând de ușa închisă, dar neasigurată, au sustras banii aflați în buzunarul unei haine, fiind surprinse de proprietar în momentul în care părăseau curtea imobilului.

În urma administrării probatoriului, cele în cauză au fost reținute pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, urmând a fi prezentate magistraților, pentru dispunerea măsurilor legale.

De la acestea a fost recuperată suma sustrasă, respectiv 2.200 euro, iar cercetările continuă  pentru stabilirea întregii activități infracționale.

Pentru a nu deveni victime ale acestui gen de furturi, recomandăm cetățenilor:

- manifestarea de atenţie şi precauţie faţă de persoanele străine care le intră în proprietate;

- utilizarea mijloacelor tehnice şi de siguranţă modernă (montarea unor interfoane şi utilizarea corectă a acestora, montarea de sisteme performante de închidere  a uşilor şi geamurilor sau a  sistemelor de alarmă, asigurarea locuinţelor cu sisteme de închidere greu penetrabile etc.).

- dezvoltarea unor relaţii de bună vecinătate (supravegherea reciprocă a locuinţelor de către vecini, semnalarea persoanelor străine depistate în proximitatea locuinţelor etc.);

- schimbarea obiceiurilor “tradiţionale” de a păstra sume mari de bani în interiorul locuinţei.

 

Tags: femei retinute  furt locuinte  negresti oas  
950 vizite
Distribuie pe