Locale Altele
Duminica, 9 Mai 2021
Dum, 9 Mai 2021
Captură de țigări de 100 milioane de lei vechi, la Petrești
Poliția Satu Mare  - Vineri, 21 Iulie 2017

La miezul nopții de joi spre vineri,  poliţiştii din cadrul Secţiei  de Poliţie Rurală Petreşti, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe DN 19 între localităţile Petreşti şi Pişcolt, au observat faptul că un conducător  auto,  la vizualizarea  organelor de poliţie,  a virat pe un drum comunal,  unde  a şi abandonat  autoturismul.

Din primele verificări s-a constat faptul că în autoturism se afla o cantitate mare de ţigări, motiv pentru care autoturismul a fost dus la sediul  Poliţiei Municipiului Carei. Totodată au fost demarate activităţi specifice în vederea identificării conducătorului auto.

În urma controlului efectuat asupra autoturismului s-au găsit în interiorul acestuia  ţigări ambalate în 16 saci de şi 4 baxuri,  rezultând  la inventariere  cantitatea de 200.180 fire ţigarete, de diferite mărci  de provenienţă ucraineană, a căror valoare  aproximativă este de 10.000 lei.

Cele 10.009 pachete de ţigări au  fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul a fost indisponibilizat pentru continuarea cercetărilor.

În scurt timp a fost identificat  conducătorul autoturismului  ca fiind un tânăr de 25 ani din Lazuri. Poliţiştii au întocmit   dosar penal, sub aspectul săvârşirii de infracţiuni asimilate  contrabandei,  conf. art.  270 , alin. 3, din Legea 86/2006, activităţile fiind desfăşurate sub  coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Carei.

Faţă de cel în cauză s-a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore,  fiind cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de colectare, deţinere, producere, transport, preluare, depozitare, predare, desfacere şi vânzare a bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia, urmând a fi prezentat  magistraţilor cu propunere de  luare a unor măsuri preventive.

Tags: captura  tigari  petresti  
910 vizite
Distribuie pe