Locale Altele
Luni, 20 Septembrie 2021
Luni, 20 Sept 2021
Paradă impresionantă și exerciții demonstrative de Ziua Pompierilor, la Negrești-Oaș
Veronica Hodas  - Miercuri, 13 Septembrie 2017

Data de 13 septembrie este o sărbătoare anuală care comemorează în fiecare zi de 13 septembrie Bătălia de la Dealul Spirii care a avut loc în 1848. Această zi a fost desemnată Ziua Pompierilor din România, iar Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Someș” Satu Mare a organizat ample manifestări publice dedicate acestei zile.


În acest an, activitățile desfășurate de pompieri au avut loc în centrul orașului Negrești Oaș. Evenimentul a început cu un ceremonial militar, după care s-au acordat premii și plachete aniversare și s-au avansat în grad cadre militare înainte de termen.


După ce oficialitățile locale și județene au rostit câteva alocuțiuni, cei prezenți au urmărit o paradă militară a personalului și tehnicii aflate în dotarea ISU „Someș” al Județului Satu Mare, care a defilat pe acordurile fanfarei municipale Baia Mare. În timpul paradei au fost prezentate echipamente de stingere fabricare în anul 1885 și ultimele noutăți ale tehnicii de intervenție.


Negreștenii au asistat la final la un exercițiu demonstrativ al serviciilor profesioniste pentru situații de urgență în cazul intervenției la accidentele rutiere și incendii. 

Tags: ziua pompierilor  negresti oas  
1775 vizite
Distribuie pe