Locale Altele
Duminica, 9 Mai 2021
Dum, 9 Mai 2021
Au furat din mâncarea asistaţilor
Leontina Volosciuc  - Joi, 18 Iunie 2009

Trei angajate de la două centre de îngrijire şi asistenţă socială din Carei s-au ales cu contractele de muncă desfăcute după ce, în urma unui control inopinat, asupra lor au fost găsite alimente  sustrase din bucătăriile centrelor.

 

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Satu Mare a depus la Parchetul de pe lângă Judecătoria Carei plângeri penale împotriva celor trei angajate, prinse că au furat alimente.

 

Controalele au fost efectuate de către o comisie numită din dispoziţia preşedintelui Consiliului Judeţean Satu Mare, Csehi Arpad, care a primit nenumărate sesizări cu privire la furtul de alimente de către angajate, chiar şi la audienţe.

 

Verificările au urmărit modul în care sunt respectate drepturile copiilor din aceste centre, condiţiilor igienico-sanitare, alimentaţia şi graficul de lucru al personalului angajat.

 

La Centrul de îngrijire şi asistenţă socială pentru persoane cu handicap mintal „Sfânta Ana” din Carei, asupra unei bucătărese a fost găsită o pungă de brânză de vacă de 0,5 kg şi o pâine.

 

În dulapurile a două angajate de la Centrul de îngrijire şi asistenţă socială „Alexandru” au fost găsite două pungi de spaghete, o pâine,  1,5 kg de carne şi o sticlă de ulei de floarea soarelui.

 

Conducerea Direcţiei Generale pentru Protecţia Copilului Satu Mare a luat hotărârea desfacerii contractelor de muncă ale celor trei angajate şi formularea unor plângeri penale pentru furt.

Tags: furt  mancare  asistati  
1104 vizite
Distribuie pe