Locale Altele
Miercuri, 27 Octombrie 2021
Mie, 27 Oct 2021
Doi afgani prinşi la frontieră
Florin Răchitan  - Marti, 21 Iulie 2009

Poliţiştii de frontieră sătmăreni au reţinut doi cetăţeni afgani care, în încercarea de a ajunge într-un stat din vestul Europei, au vurt să treacă ilegal frontiera din România în Ungaria.

 

Luni seara, în jurul orei 20.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Petea, care desfăşurau misiune de supraveghere a frontierei cu autospeciala cu termoviziune, au observat două persoane care se deplasau peste câmp, spre linia de frontieră cu Ungaria.
Imediat, un echipaj al poliţiei de frontieră a intervenit pentru reţinerea celor două persoane, întreaga operaţiune fiind coordonată din autospeciala cu termoviziune. În momentul reţinerii s-a constatat că acestea nu cunosc limba română, declarând în engleză că sunt cetăţeni afgani.

 

Conform declaraţiilor, ei doreau să ajungă în vestul Europei pentru a munci, motiv pentru care au călătorit cu mijloace de transport în comun până în localitatea Petea, de unde, la lăsarea întunericului, s-au deplasat spre frontieră, fiind depistaţi la scurt timp de poliţişti. 


Pe numele celor doi cetăţeni afgani au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă de ieşire din ţară prin trecere ilegală a frontierei de stat, la finalizarea cazului urmând a fi luate măsurile legale.

Tags: afgani  prinsi  frontiera  
1296 vizite
Distribuie pe