Locale Altele
Vineri, 2 Decembrie 2022
Vin, 2 Dec 2022
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Contrabandişti anchetaţi de procurorii DNA
Florin Răchitan  - Vineri, 21 August 2009

Mai multe persoane suspectate de contrabandă cu ţigări şi încercare de mituire a unor poliţişti de frontieră sunt anchetaţi de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie la sediul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră.

 

Ancheta a început joi dimineaţa şi se desfăşoară în cel mai mare secret, presa aflând doar că ar fi vorba de câteva zeci de persoane implicate în traficul cu ţigări ucrainene în zona Tarna Mare – Halmeu.

 

În urma audierilor de joi au fost reţinute cinci persoane, respectiv Petru Kocsan din Sighetu Marmaţiei, Mihai Halasz din Remeţi-Maramureş, Mihai Dieneş, Nicolae Dieneş şi Nicolae Codrescu, ultimii trei fiind din Satu Mare. Alte trei persoane sunt cercetate în stare de libertate, în timp ce autorităţile mai caută trei suspecţi, dispăruţi de la domiciliu.

 

Cu toţii sunt acuzaţi că fac parte dintr-o reţea de contrabandişti care oferea mită unor poliţişti de frontieră pentru a le permite introducerea în ţară a ţigărilor ucrainene.

 

Se pare că reţeaua a fost monitorizată în ultimele luni de autorităţile române, care pot, astfel, să probeze întreaga activitate infracţională. Tocmai de aceea este de aşteptat ca numărul celor anchetaţi să crească în următoarele zile şi să ajungă în faţa procurorilor DNA chiar şi unii poliţişti de frontieră care au acceptat mita.

 

Tags: contrabanda  ancheta  dna  
1810 vizite
Distribuie pe