Locale Altele
Miercuri, 8 Decembrie 2021
Mie, 8 Dec 2021
Ce faci când furi o mașină și ești „mangă” de beat? Ajungi în șanț și apoi în arest.
Poliția Satu Mare  - Luni, 16 Decembrie 2019

Sâmbătă, 14 decembrie, în jurul orelor 13.00, o femeie din localitatea  Lipău a sesizat poliția despre faptul că persoane necunoscute i-au sustras autoturismul pe care la lăsat parcat în fata locuinței cu ușile  neasigurate și cu cheia în contact.

Activitățile informativ-operative efectuate de poliţiştii Secției de Poliție Rurală Valea Vinului au dus la identificarea  în scut  timp a unui  bărbat de 42 de ani, din municipiul Baia Mare,  bănuit de comiterea furtului.

Cel în cauză a sustras autoturismul parcat în fața casei persoanei reclamante, apoi  s-a deplasat cu acesta pe DJ 193, iar în localitatea Valea Vinului a pierdut controlul asupra volanului și a intrat în șanțul de pe marginea drumului.

În urma extinderii verificărilor, polițiștii au constatat că băimăreanul are permisul de conducere anulat din  anul 2011, iar în urma testării  acestuia cu aparatul alcooltest a rezultat o alcoolemie de 1,09 mg/l în aerul expirat; totodată i-au fost prelevate  mostre biologice pentru stabilirea alcoolemiei.

Cel în cauză a fost reţinut de poliţiştii Serviciului de Investigații Criminale şi prezentat  instanței de judecată, care a emis pe numele  băimăreanului mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 15 de zile.

Cercetările continuă pentru documentarea întregii activităţi infracţionale, sub aspectul comiterii infracțiunilor de furt, conducere fără permis de conducere și conducere unui autoturism sub influența băuturilor alcoolice.

 

686 vizite
Distribuie pe