Locale Altele
Marti, 25 Ianuarie 2022
Marti, 25 Ian 2022
Transporturi ilegale de lemne sancţionate de jandarmi cu 15.000 lei
Jandarmeria Satu Mare  - Luni, 17 Februarie 2020

La sfârșitul acestei săptămâni, o patrulă de jandarmerie din cadrul Detașamentului 3 Carei, aflată în serviciu  în zona comunei Dindești şi a localităţilor învecinate, a identificat două autovehicule  care transportau material lemnos.

La solicitarea adresată proprietarilor autovehiculelor de a pune la dispoziţie documentele de provenienţă ale materialului lemnos, aceştia  au prezentat documente care făceau referire la o cantitate mult mai mică decât încărcătura propriu zisă.

În acest context, patrula a dispus, în fiecare caz, confiscarea materialului lemnos suplimentar şi depozitarea acestuia în cadrul Ocolului Silvic Codrii Sătmarului din oraşul Tăşnad.

Totodată, în fiecare caz a fost aplicată o sancţiune contravenţională în valoare de 3.000 de lei, în temeiul Legii 171 / 2010.

Într-o acțiune similară, organizată în zona barajului de la Călinești Oaș, pentru fapte similare au fost aplicate alte trei amenzi, în cuantum de 3.000 de lei fiecare.

Nouă pescari, care și-au instalat echipamentul în zona de protecție a barajului Călinești au fost sancționați în baza art. 59, lit. F, din OUG 23/2008, valoarea amenzilor fiind de 3.600 de lei.

Tags: amenda  lemne  jandarmi  
1242 vizite
Distribuie pe