Locale Altele
Joi, 6 Octombrie 2022
Joi, 6 Oct 2022
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Vandalism la Satu Mare – VIDEO
Florin Răchitan  - Marti, 8 Septembrie 2009

O „modă” despre care am crezut că a dispărut în anii ’90 face din nou ravagii la Satu Mare. Arbuştii ornamentali, decoraţiunile, copacii sau băncile din parcuri ori din curţile şcolilor sunt distruse sistematic de „vandali”, care activează atât în cartiere, cât şi în centrul oraşului.

 

În noaptea de duminică spre luni, bunăoară, o bună parte a arbuştilor ornamentali din jardinierele amplasate pe Bulevardul I.C. Brătianu au fost rupţi, iar masivele ghivece decorative din parcul de la Lupoaică au fost doborâte la pământ şi sparte.

Valoarea totală a pagubelor se ridică la suma de 2.500 RON. Bineînţeles, este cât se poate de justificată întrebarea: poliţiştii comunitari pe unde s-au plimbat?

 

Asta e nimic, însă, pe lângă vandalismul obişnuit din curţile şcolilor. Un cititor a surprins cu camera video o astfel de „acţiune”, spre exemplificare, în curtea Şcolii Generale „Octavian Goga”.  Instituţia respectivă de învăţământ a obţinut titlul de eco-şcoală şi, în consecinţă, conducerea şcolii a amenajat un fel de mini-parc cu arbori ornamentali, îngrijit de elevi, şi cu un teren de sport îngrădit şi bine întreţinut.

 

Băieţaşii de cartier, care cu siguranţă se vor recunoaşte în imaginile de mai jos, nu au ţinut cont de nimic din toate astea, iar filmarea îi arată „distrându-se” în zona îngrădită din curtea şcolii.

Tags: vandalism  scoala  octavian goga  


1909 vizite
Distribuie pe