Locale Altele
Marti, 11 Mai 2021
Marti, 11 Mai 2021
Trei sătmăreni cercetați pentru contrabandă cu țigări la Porumbești
Poliția de Frontieră  - Joi, 29 Aprilie 2021

Miercuri, 28 aprilie a.c., la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Halmeu s-a declanșat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 06.30, polițiștii au observat, în apropierea frontierei de stat, pe direcția localității de frontieră Porumbești, județul Satu Mare, trei persoane care transportau în spate, de la  linia de frontieră spre interiorul țării, mai multe colete voluminoase.

Imediat, ei au acționat şi au reţinut cele trei persoane. Acestea abandonaseră în zona respectivă nouă colete cu ţigări de provenienţă ucraineană.

Drept urmare, s-a luat măsura conducerii persoanelor împreună cu țigările la sediul instituției. Cele trei persoane au fost identificate ca fiind cetățeni români, doi bărbaţi, în vârstă de 31 de ani, respectiv 41 de ani, şi un minor în vârstă de 17 ani, toți trei domiciliați pe raza județului Satu Mare.

În continuarea cercetărilor, la domiciliul unuia dintre ei, lucrătorii Poliţiei de Frontieră au mai descoperit alţi trei saci care conţineau cantitatea de 1.700 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 19.890 lei.

În urma inventarierii întregii cantităţi au rezultat 8.420 pachete cu țigări, în valoare de 98.500 lei, marfă care a fost ridicată în vederea confiscării.

În cauză, se desfășoară cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, precum și pentru depistarea tuturor persoanelor implicate în activitatea infracțională și tragerea la răspundere a acestora.

Tags: tigari  contrabanda  porumbesti  
882 vizite
Distribuie pe