Locale Altele
Joi, 11 August 2022
Joi, 11 Aug 2022
Unii vor să intre ilegal în România, să scape de război, alții vor să iasă ilegal din România, să scape de sărăcie. Patru cetățeni din Bangladesh prinși la Oar
Poliția de Frontieră Satu Mare  - Luni, 14 Martie 2022

În timp ce numărul bărbaților care au trecut ilegal în România de la începutul războiului din Ucraina și au solicitat azil în țara noastră ajunge la aproape 130 numai în județul Satu Mare, grupuri mai mici sau mai mari de transfugi continuă să forțeze frontiera verde la ieșirea din țară.

Duminică, polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Satu Mare, în cooperare cu lucrători din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Berveni, au declanșat o acțiune specifică pe linia prevenirii și combaterii migrației ilegale, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 17.30, ei au observat pe direcția localității de frontieră Oar patru persoane care se îndreptau spre granița cu Ungaria, nejustificându-şi prezenţa în zonă, fiind opriţi la aproximativ 500 de metri de linia de frontieră.

Cei în cauză au fost conduşi la sediu pentru cercetări, constatându-se că sunt cetățeni străini, din Bangladesh, cu vârste cuprinse între 23 și 24 de ani. Cu toții au permise de ședere pe teritoriul României. Aceștia intenționau să treacă ilegal frontiera din România în Ungaria, cu scopul de a ajunge în cele din urmă în Germania.

În cauză, se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Cercetările sunt continuate sub directa supraveghere a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

961 vizite
Distribuie pe