Locale Altele
Marti, 5 Iulie 2022
Marti, 5 Iul 2022
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Aproape 100 de amenzi au dat polițiștii rutieri într-o singură dimineață la Satu Mare
Poliția Satu Mare  - Marti, 5 Aprilie 2022

În această dimineață, polițiștii rutieri și cei de ordine publică cu atribuții pe linie rutieră din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Satu Mare au desfăşurat o acțiune, în municipiul Satu Mare, pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră pe drumurile publice şi pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au aplicat 93 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 10.000 de lei.

Dintre acestea, 19 au fost aplicate pentru nerespectarea vitezei legale, 47 pentru lipsa utilizării  centurii de siguranță, 33 au fost aplicate bicicliștilor.

Totodată, au fost reținute 3 permise de conducere, dintre care 2 pentru neacordarea de trecere pietonilor angajați în traversarea străzii pe trecerea de pietoni marcată și semnalizată corespunzător  și unul pentru  conducerea unui vehicul de către o persoană care a consumat băuturi alcoolice.

Exemplu:

Polițiștii sătmăreni au identificat, pe strada Careiului, un bărbat de 52 de ani, din Satu Mare,  în timp ce conducea un autoturism având  o concentraţie de 0,06 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cel în cauză a fost sancţionat contravențional conform OUG 195/2002 cu amendă în valoare de 1.305 lei, iar ca măsură complementară i-a fost reţinut permisul de conducere pentru o perioadă de 90 de zile.

665 vizite
Distribuie pe