Locale Altele
Sambata, 2 Iulie 2022
Sam, 2 Iul 2022
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Aproape 50 șoferi beți la volan și unul drogat au fost prinși de polițiștii sătmăreni în ultima săptămână
Poliția Satu Mare  - Miercuri, 11 Mai 2022

Poliţiştii rutieri sătmăreni sunt permanent prezenți la datorie pentru prevenirea evenimentelor rutiere, combaterea principalelor cauze generatoare de accidente, dar și pentru fluidizarea și siguranța traficului rutier, pe raza judeţului.


Astfel, în perioada 4-10 mai, în cadrul acțiunii naționale ”Drugs & Alcohol“, polițiștii rutieri sătmăreni au acţionat pe principalele artere din județ, cu scopul de a reduce riscul rutier, a preveni evenimentele rutiere și a combate conducerea pe drumurile publice a autovehiculelor de către persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive. 

Astfel, la data de 10 mai , în jurul orelor 15:30, polițiștii rutieri au identificat, în trafic, în municipiul Satu Mare, un  bărbat, de 32 de ani, din Satu Mare, aflat la volanul unui autoturism.

Conducătorul auto a fost testat cu testul rapid Drugs, rezultatul fiind pozitiv la substanțe THC. Totodată, acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ. Bărbatul a fost condus la spital, în vederea prelevării de mostre biologice.

De asemenea, 12 conducători auto au fost identificați, în trafic, după ce au consumat băuturi alcoolice. În urma testării cu aparatul alcooltest, au rezultat valori cuprinse între 0,65mg/l alcool pur în aerul expirat și 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În toate cazurile cercetările continuă în cadrul dosarelor penale întocmite sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice.

Totodată, polițiștii au aplicat 37 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 48.000 lei și au luat măsura complementară de suspendare a dreptului de a conduce în cazul a 37 de conducători auto.

Astfel, 37 de conducători auto, cu vârste cuprinse între 27 și 71 de ani, au fost identificați în trafic, la volanul autoturismelor după ce au consumat băuturi alcoolice. În urma testării cu aparatul alcooltest, au rezultat valori cuprinse între 0,03mg/l alcool pur în aerul expirat și 0,29 mg/l alcool pur în aerul expirat.

632 vizite
Distribuie pe