Locale Altele
Luni, 27 Iunie 2022
Luni, 27 Iun 2022
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Sătmărenii sunt inventivi la furtul de apă din rețea: branșamente ilegale, apometre blocate, sigilii rupte etc.
Apaserv Satu Mare  - Vineri, 13 Mai 2022

Apaserv Satu Mare, operatorul regional al serviciilor de apă și de canalizare, a demarat o acţiune de control în tot județul pentru reducerea pierderilor de apă.

În urma controlului făcut în comuna Botiz au fost descoperite numeroase probleme: branşamente ilegale, sigilii rupte, apometre blocate, by-pass-uri, alte lucrări clandestine de ocolire a contorului și racorduri de canalizare clandestine, utilizare fără relație contractuală.

Un caz concret în comuna Botiz, la consumatorul E.A., la care, la verificarea branșamentului, s-a descoperit că înainte de contor a fost montat un teu care alimenta bucătăria și baia locuinței respective. S-au făcut săpături pe conducta principală de către angajații companiei de apă și a fost desființat complet branșamentul. Pe urmă a fost anunțată Poliția de către angajații Apaserv.

Atragem atenția consumatorilor că furtul de apă din sistemul public de alimentare cu apă și de canalizare constituie infracțiune în domeniul serviciilor de utilități publice și se pedepsește potrivit prevederilor legii. Racordarea ilegală se sancționează  cu amendă între 500 și 1.000 lei.

Acțiunile de verificare vor continua în toată aria de operare, pentru identificarea branșamentelor frauduloase de apă care conduc la reducerea debitului de apă și îngreunează eforturile operatorului de asigurare a serviciilor în condiții optime, fiind afectați astfel toți consumatorii.

Pentru stoparea acestor acțiuni ilegale de furt de apă din sistemul public de alimentare cu apă și racordări ilegale la rețeaua de canalizare, facem un apel la locuitorii județului să anunțe reprezentanții Apaserv Satu Mare S.A. prin sesizarea oricărei situații care pare suspectă, la sediul societății de pe str. Gara  Ferastrau 9/A, dispeceratul companiei pe nr. 0261/721-051, 0734/221-096 sau pe adresa de mail aps@apaservsm.ro

767 vizite
Distribuie pe